ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα»

Έτινγκερ: Η ενότητα στην Αθήνα ενισχύει τις ελπίδες για τη σύνοδο Κορυφής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και η προσφάτως ενοποιημένη διαπραγματευτική στάση από την Αθήνα αναμένεται να διασφαλίσει ότι η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης σήμερα θα καταγράψει μεγαλύτερη πρόοδο από τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γκίντερ Έτινγκερ.

"Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν βρίσκονται πλέον σε διαφωνία, αλλά αναγνωρίζουν την δύσκολη κατάσταση", είπε ο Έτινγκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutshlandfunk. "Άρα πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν καλύτερα από ό,τι μια εβδομάδα νωρίτερα".

Ο Έτινγκερ, που είναι ο Επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία, ελπίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη σημερινή σύνοδο με αξιόλογες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις: "Πρέπει να υπάρξει το μίνιμουμ των μεταρρυθμίσεων" είπε.

Ερωτηθείς για το διορισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Έτινγκερ είπε: "Δεν έχει τις ίδιες συμπεριφορές όπως ο προκάτοχός του".

"Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα" είπε ο Έτινγκερ. "Είμαστε εταίροι της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωζώνη".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.