ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ζήτησε από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Φ. Γεννηματά: Να ξεπεραστούν οι ακραίες εμμονές κατά τη διαπραγμάτευση

«Μετέφερα στους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εντολή για ρήξη με την Ε.Ε.. Έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και από τους πολιτικούς αρχηγούς, που συναντηθήκαμε χθες μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να προχωρήσει στη σύναψη μιας βιώσιμης συμφωνίας, που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος της προπαρασκευαστικής συνάντησης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους συνομιλητές της να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορεί να γίνει τώρα θύμα του αδιεξόδου, που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, όπως είπε.

Επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι ακραίες εμμονές και τα λάθη που έγιναν στην πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης και εντός και εκτός Ελλάδας.

Στην παρέμβασή της ενώπιον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η Φώφη Γεννηματά εξήγησε ότι με το δημοψήφισμα ο Πρωθυπουργός επεδίωξε να ξεφύγει από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε, τονίζοντας ότι στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη λήξη της πολύωρης συνεδρίασης, αναφέρεται ότι η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, δεν συνιστά εντολή ρήξης. «Ο κ. Τσίπρας έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό και από το συμβούλιο των αρχηγών, να φέρει μια λυτρωτική λύση. Ανέλαβε δε την ευθύνη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά είπε επίσης, ότι στόχος είναι μια συμφωνία ολοκληρωμένη, με όρους, ευθύνες και υποχρεώσεις, που θα δίνει σταθερότητα και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη. «Μια συμφωνία που θα δίνει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα:- με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας - με τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, με την αναδιάρθρωση, απομείωση στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός στο σύνολο του περνά δραματικές ώρες - και τους ζήτησε να δοθεί στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουν να επικρατήσουν ακραία σενάρια με στόχο το grexit», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, συμμετείχαν οι Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντζι, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Βέρνερ Φάιμαν, Γιάν Άσελμπορν, Πέδρο Σάντσεζ, Αντόνο Κόστα, Ντέρικ Σάμσον, Μάρος Σέφκοβιτς, Μαρία Ζοάο Ροντρίγκες, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.