ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο της χώρας»

FAZ: Ο Τσίπρας είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Ως τον μοναδικό σωτήρα της Ελλάδας περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Μόνο αυτός μπορεί ακόμη να σώσει την Ελλάδα» τιτλοφορείται το άρθρο που αναφέρεται στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «είναι το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα».

Παρά την αλλαγή πορείας που έκανε, οι περισσότεροι Έλληνες εμπιστεύονται απόλυτα τον Τσίπρα, εξηγεί η εφημερίδα.

Τα πράγματα φαίνεται να έχουν μπει σε μια σειρά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ να έχουν ανοίξει τον δρόμο ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit, σημειώνει η FAZ. Όμως, προσθέτει, δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της, αν και την προηγούμενη εβδομάδα το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τα προαπαιτούμενα που είχε συμφωνήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει το κύρος να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε απέναντι στους Ευρωπαίους, υπογραμμίζει η εφημερίδα και εξηγεί ότι τα τελευταία 40 χρόνια κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν έλεγχε τόσο πολύ την κοινή γνώμη όσο αυτός. Παρά την αλλαγή πορείας που έκανε μετά το δημοψήφισμα, η πλειονότητα των Ελλήνων εμπιστεύονται τον Τσίπρα σχεδόν απόλυτα. Είναι πεπεισμένοι ότι προσπάθησε τα πάντα και ότι δεν υπάρχει καμία καλύτερη λύση από αυτή που τελικά αποδέχθηκε, σημειώνει η FAZ.

Ακόμη και τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ του νέου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, δίνοντας στην κυβέρνηση μια άνετη πλειοψηφία, παρά τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ισχυρότερο χαρτί του Τσίπρα, εξηγεί η FAZ, είναι το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στο ευρώ και πιο πρόσφατα το γεγονός ότι αν και συνδέεται με επώδυνες περικοπές, το νέο πρόγραμμα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Και όμως υπάρχουν αρκετά εμπόδια στον δρόμο της Αθήνας προς το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, με τις αμφιβολίες να ξεκινούν από τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις αν και δεν πιστεύει σε αυτές.

Σύμφωνα μάλιστα με τη FAZ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εν μέρει δίκιο που δεν πιστεύει στο δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος: πώς αναμένεται να έχει αποτέλεσμα η τρίτη εκδοχή ενός προγράμματος όταν οι δύο προηγούμενες απέτυχαν;

Μόνο η αύξηση των φόρων και η περικοπή των επιδομάτων δεν μπορεί να βγάλει από την ύφεση μια αδύναμη οικονομία όπως η ελληνική, εξηγεί η εφημερίδα. Όπως χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό κράτος, έτσι χρειάζεται και η ελληνική οικονομία μια νέα αρχή, εκτιμά η FAZ.

Η κατάσταση της Ελλάδας επιδεινώθηκε τους προηγούμενους μήνες εξαιτίας της πολιτικής των καθυστερήσεων, καταλήγει η εφημερίδα. Οι όροι στους οποίους συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πολύ πιο σκληροί απ΄ ό,τι θα ήταν τον Φεβρουάριο. Όμως αυτό δεν έπληξε τη δημοφιλία του, προσθέτει στο άρθρο της.  in.gr

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βάινια 15:03 21/07/2015

    Βρέ Νίβιτάδη δέν σου είπα να σταματήσεις νά σταματήσεις νά συκοφαντείς τόν Παπανδρέου; Μπορει νά ήταν μία από τίς μαριονέτες τού κεφαλαίου αλλά ήταν η μεγαλύτερη καί η ποιό αδικιμένη απ’ όλες. Μήν τ´ον βαράει καί σύ.

  2. ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΠΑΙΤΕΣ???

    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;
    «Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια…»
    «Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»
    «Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»

    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;

    «Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
    «Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»
    «Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»
    «Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
    «Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί ειναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»
    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;

    «Η πηγή μου, μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»
    «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
    «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
    «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν…»

    «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»

    «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

    «Άντε καληνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο… κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»

  3. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ !
    Η οικονομία βουλιάζει στα καΜένα πολιτικά εξαμβλώματα.
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Απεδείχθη περίτρανα,
    ότι οι προσπάθειες που έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν ότι το ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η Ελλάδα, μετά την αναισθησία του ..βουδιστή, την υπονόμευση του Καλαματιανού και των άλλων..καμένων εγκεφάλων και ανεγκέφαλων, τόσο της μέσο-ακροδεξιά,ς όσο και της κουλτουροδιαστελόμενης ..αριστεράς καρδίας και της δεξιάς τσέπης.
    Άφησα τελευταίους τους πασοκοκάπηλους της ομάδας των ‘’φαρδιών..μυαλών’’ και των ανέραστων ..εραστών της ‘’ψάθινης πολυθρόνας του θρόνου’’.

    Σήμερα ο ΛΑΟΣ μας, αντιλαμβάνεται με τρόμο το λάθος του και ζητά εκδίκηση από τους εγκληματίες που τον εξαπάτησαν.
    *Γιατί και πώς(?) άραγε ‘’έπεσε στην παγίδα’’ των εξουσιολάγνων προδοτών και αποστατών?

    *Ποιος ‘’Αίολος’’ άνοιξε μόνος του τον ασκό της απιστίας των συκοφαντών και των μπουρδολόγων φοροφυγάδων?

    *Που είναι ο Βασίλης μαυροκόκκινος δικαστής ,που κάθε λίγο ‘’πυρπολούσε το πέλαγος’’ με τις κατηγορίες του και τις μισερές μιζέριες του, εναντίον του Πασόκ και ειδικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου? Δεν ‘’καταδίκασε’’ τον Ανδρέα και ήθελε να συμβάλλει στην τιμωρία του Γιώργου?
    Που είναι εκείνος ο μικρός και αδόκιμος Αλέξης να μας ενημερώσει για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των 86Δις ευρώ που μας ετοιμάζει?

    *Αυτό εννοούσε όταν έλεγε »θα σχίσει» τα μνημόνια τα μικρά και θα πάμε στα… μεγάλα?
    και εγώ περιμένω έξη μήνες να να αλλάξει η ζωή μου, να γίνω περήφανος και αγωνιστής έλληνας γεμάτος αξιοπρέπεια και καλλίερη και χωρίς άνχος ζωής?

    *Και αντί για αυτό, »συγκάλυψε» τον ΨΕΥΤΗ πολιτικό απατεώνα Καραμανλή, έκανε Πρόεδρο τον φυσικό αυτουργό εκτελεστή της οικονομίας Πάκη τον σεξουλιάρη. »τακίμιασε» με τα πολιτικά απόσκατα και συγκυβερνά με καΜένους, Γρηγοροβλαμμένους και Παυλοκαυλωμένους ?

    *Με αυτό το πρόγραμμα και με αυτά τά πολιτικά απορριματοφόρα θα »επιδιώξει» να σώσει και να εκσυχρονίσει την Ελλάδα μας?
    *Πόση πίκρα αισθάνομαι, μαζί με τον ‘’παρασυρόμενο’’ λαό μας,από τους ψευτοκαΜένους συκοφάντες κίναιδους της αφελούς δημοκρατίας μας, να την ‘’βλέπω’’ να ..βιάζεται ασύστολα, ανεπαίσχυντα
    και να »γεννά» τα εξώγαμα εξαμβλώματα της πολιτικής αλητείας, της καταστρατηγημένης δικαιοσύνης και της διεφθαρμένης παραοικονομίας?

    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να συλλάβει αυτούς πολιτικούς απατεώνες?

  4. Ξετίλα και πάλι ξεφτίλα….
    Να
    τον ιδιωτικοποιήσουμε, να τον αγοράσετε ολόκληρον. Ξεφτίλααα..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.