ΚΟΣΜΟΣ

«Οι Έλληνες δεν είναι μόνοι»

Φίσερ και Γκένσερ προτρέπουν τους Έλληνες να ψηφίσουν «Ναι»

Οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και Γιόσκα Φίσερ προτρέπουν τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, λέγοντας πως «οι Έλληνες δεν είναι μόνοι,  και «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη».

Επισημαίνουν, πως οι Έλληνες είναι ανάγκη να επιλέξουν την ευρωπαϊκή επιλογή.

«Ως φίλος της Ελλάδας, ελπίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα αποφασίσει "ναι" στο δημοψήφισμα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και το "ναι" είναι "ναι" στην Ευρώπη και το ευρώ. Οτιδήποτε άλλο, ειδικά ένα "όχι", θα είναι καταστροφή για όλους μας», γράφει ο Γιόσκα Φίσερ, που συμμετείχε στην συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων και είναι σεβαστός, ειδικά στον αριστερό χώρο για τις απόψεις του.

«Θέλω ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι δεν είναι μόνος. Έχει συμμάχους και φίλους στην Ευρώπη. Έχει συμμάχους και φίλους στη Γερμανία.
Κανείς δεν θέλει να αποτύχει η Ελλάδα. Ως ένας άνθρωπος 88 ετών, ξέρω από δυσκολίες και αναγνωρίζω την ελπίδα. Πιστεύω ότι μια καθαρά ευρωπαϊκή ψήφος στο δημοψήφισμα θα βοηθήσει στο να θεραπευτούν και η χώρα και η ΕΕ, και θα ενισχύσει τις προσπάθειές τους να επιτύχουν αλληλοκατανόηση και τελικά μια κοινή στρατηγική για την ανάπτυξη», τονίζει ο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.