Neo

Η ομολογία του Τσακαλώτου

Πολλοί διερωτώνται -και μάλλον ευλόγως- γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος (και, μάλιστα, στο παρά 1' και με την χώρα ξεκρέμαστη και τις τράπεζες κλειστές) αφού η πρόταση των δανειστών από την δική του -όπως αποτυπώθηκε στην επιστολή του προς τον πρόεδρο Γιούνκερ- απέχουν... απειροελάχιστα.

Την απάντηση έδωσε, με... αφοπλιστική ειλικρίνεια, χθες στο CNN ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδεχόμενος πως η συμφωνία -είτε η μία, είτε η άλλη- δεν μπορούσε να περάσει από τη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση. «Η θέση της κυβέρνησης είναι απλή. Η πρόταση των θεσμών δεν είναι μία λύση βιώσιμη. Δεν δημιουργούσε τις συνθήκες για να κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να το θέσουμε στη βουλή γιατί δεν θα ψηφιζόταν και θα έπεφτε η κυβέρνηση. Για αυτό προχωρήσαμε στο δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο λαός αν είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός.

Αν απαντήσουν «Ναι», θα το σεβαστούμε. Αν πούνε «Όχι», θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση, για μία συμφωνία βιώσιμη», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, η επίτευξη συμφωνίας και, κυρίως, η εφαρμογή της, θα σπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.