ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ

Η «στενή ομάδα» της Φώφης και ο ρόλος του Κώστα Λαλιώτη

Μετά την εκλογή οργάνων να έχει προκύψει από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ προ δεκαημέρου και την πλήρωση θέσεων-κλειδιά του ΠΑΣΟΚ, από την ίδια την Φώφη Γεννηματά, την προηγούμενη εβδομάδα, τα πάντα είναι έτοιμα στην Χαριλάου Τρικούπη, για το επόμενο βήμα.

Αυτό δεν είναι άλλο από την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, παράλληλα με την προσπάθεια το κόμμα να «βάλει πλάτη» στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, χωρίς όμως να χάσει τον αυτόνομο λόγο του.

Στο δύσκολο έργο της, η Φώφη Γεννηματά, πλαισιώνεται από μία ομάδα έμπιστών της ανθρώπων,με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι στενοί συνεργάτες της επί χρόνια. Από τους πιο στενούς της συνεργάτες, με ιδιαίτερο ρόλο στο κόμμα, είναι ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Όθωνας και ο Λάμπρος Παλάντζας, που προέρχεται από την Νεολαία. Από τα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπιστεύεται η πρόεδρος και θα ασχοληθεί με επικοινωνιακά και οργανωτικά θέματα, ο έμπειρος στα κομματικά θέματα, πρώην γραμματέας της Νεολαίας Κώστας Πανταζής και οι Πέτρος Διακογιάννης και Φώτης Τσακοπιάκος, από τα πιο νεαρά στελέχη της ομάδας που ‘τρέχουν’ ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Πέραν του αρμόδιου τομεάρχη Οργανωτικού, Κώστα Ασκούνη, με το οργανωτικό καταπιάνεται ο Θόδωρος Καπετανάκης, ενώ τα οργανωτικά στελέχη που έτρεξαν τις εκλογές στη ΄Β Αθήνας και μαζί με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν στις πλάτες τους και την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην προεδρία του κόμματος είναι ακόμα οι : Κώστας Αδαμόπουλος, Νίκος Παπανικολάου,Θωμάς Θωμόπουλος, Δημήτρης Κουρόγιωργας, Γιώργος Κοσβανής, Αλέκος Χολέβας και Σωτήρης Μάνεσης.

Όσον αφοράστην οργάνωση του πολιτικού της γραφείου, η Φώφη Γεννηματά έχει επιλέξει αυτόπου λέμε «τους δικούς της ανθρώπους». Διευθυντής του πολιτικού γραφείου τηςπροέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ο Φώτης Αποστολόπουλος, έμπιστός της και στενόςσυνεργάτης της από την εποχή της ΕΝΑΕ και την υπερνομαρχία Αθηνών.

Τηδιεύθυνση του ιδιαίτερου γραφείου της έχει η Αλίκη Γεωργιακόδη, που είναιγνωστή στο κόμμα, από την ίδρυσή της σχεδόν, καθώς πολλά χρόνια πριν υπήρξε καιγραμματέας του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά. Βασική γραμματέας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ωστόσο παραμένει η Αντζελίνα Κοκκινοβράχου, ενώ στην υποστήριξη του γραφείου της εργάζονται ακόμα οι: Εύα Δημητροπούλου, Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου και Βάλη Πάνα.

Επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά επί των οικονομικών θεμάτων, είναι ο Παναγιώτης Σιατερλής, ενώ επιστημονικοί συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Βασίλης Χρονόπουλος, Δημήτρης Μάντζος και Αποστόλης Κρυωνίδης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο «ισχυρός άνδρας» πίσω από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης, με τις συμβουλές του οποίου, όσο και την οργανωτική του εμπειρία να είναι ιδιαίτερα πολύτιμες. Ο ίδιος, πάντως, επιλέγει–όπως κάνει χρόνια πριν- να παραμένει στο παρασκήνιο, και να παρέχει διακριτικά μόνο τις συμβουλές του.

Πολύτιμη θεωρείται ακόμα η συμβολή των λεγόμενων ‘γεννηματικών’ στελεχών του κόμματος,από τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ως τον Κώστα Γείτονα και τον Θανάση Τσούρα. Σε αυτούς έχουν προστεθεί και τα στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά στην προσπάθεια διεκδίκησης της ηγεσίαςτου ΠΑΣΟΚ, από τον Πάρι Κουκουλόπου, ως τον Γιάννη Δατσέρη και άλλοι.

Κατά τα λοιπά, η Φώφη Γεννηματά έχει συχνότατη, αν όχι καθημερινή, συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του κόμματος, κυρίως δε, με τον νέο γραμματέα Στέφανο Ξεκαλάκη, τους βουλευτές, αλλά και τους επικεφαλής των Τομέων δράσης του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.