ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η τελευταία ευκαιρία ως αρχή…

Η χώρα μας με σχολείο το κυβερνών κόμμα παραδίδει μαθήματα παραλογισμού! Εκπρόσωποί του στο εθνικό κοινοβούλιο πυροβολούν την κυβέρνηση και συγχρόνως δηλώνουν ότι τη στηρίζουν!

Η αλήθεια είναι ότι η πλατφόρμα των ιδεολογικά «καθαρών», με το παιδαριώδες σχέδιό τους, προετοίμαζαν το λαό μας για μια ανείπωτη περιπέτεια, όπου η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία θα ήταν λέξεις κενές περιεχομένου.

Το πρόβλημα των ιδεολογικά «καθαρών» ήταν και είναι η εξασφάλιση της μοναχικής πορείας, της πορείας χωρίς συμμάχους, που θα τους δίνει τη δύναμη να αλλάζουν και το νόημα των λέξεων.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη χώρα και  πλήττει την αξιοπιστία της.

Η επιλογή του «λιγότερου επιζήμιου» έγινε και οι προσπάθειες όλων μας, πολιτικών και πολιτών, οφείλουν να έχουν ένα κοινό στόχο: να καταστήσουμε την τελευταία ευκαιρία αρχή για την «επανίδρυση» της κρατικής μας οντότητας.

Οι δηλώσεις των κυβερνώντων ότι η συμφωνία με τους εταίρους είναι μια συμφωνία που δεν πιστεύουν είναι αντίθετες με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και την πιθανή σωτηρία της.

Εκείνο που περιμένει ο πολίτης της δοκιμαζόμενης χώρας από τους πολιτικούς της είναι η καλλιέργεια κλίματος έστω ρωγμής αισιοδοξίας για μια άλλη πορεία για να δικαιωθούν οι θυσίες του και να θεμελιωθεί  η προοπτική για τη γενιά της περιόδου των κρίσεων αλλά και των γενεών που θα ακολουθήσουν.

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, σε ένα περιβάλλον που τα πάντα αλλάζουν με ασύλληπτες ταχύτητες. Η χώρα πρέπει να καταστήσει το δρόμο της δρόμο ταχύτητας 100-μέτρων σε διαρκή επανάληψη.

Το γεγονός αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πολιτικοί μας και να αναστοχαστούν το ρόλο τους.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν να σκεφτούν  μόνο με όρους σωτηρίας της χώρας, κάτι που στην πλειοψηφία τους πράττουν. Ο χρόνος των διαφορετικών προσεγγίσεων  για τη διακυβέρνηση της χώρας μπορεί να περιμένει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, μέχρι να σημάνει το πέρας του συναγερμού.

Ο Πρωθυπουργός έχει τον κυρίαρχο ρόλο…Από τη μια μεριά η χώρα και από την άλλη το κόμμα.

Η επιλογή είναι μονόδρομος και στην ουσία ο δρόμος που θα τον κάνει κυρίαρχο και στο κόμμα. Είναι ο δρόμος της χώρας.

Η ανοχή στους ανθρώπους της σκοτεινής θέας είναι μια λογική στάση, γιατί το να ανέχεσαι κάποιους είναι πράξη ισχύος. Όταν όμως αυτοί οι κάποιοι θέλουν να αποδιοργανώσουν τη χώρα, να σταματήσουν την πορεία της και να την οδηγήσουν στην αβεβαιότητα και την απομόνωση…η ανοχή είναι εθνικό έγκλημα!

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Έχετε τη μεγάλη ευκαιρία να ενώσετε το λαό μας και να του ανοίξετε παράθυρο στην ελπίδα. Μη διστάσετε…

 

Ο. Καθηγητής Χρήστος Β. Μασσαλάς-π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

E-mail: [email protected]

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.