ΚΟΣΜΟΣ

Περί ομαδικού βιασμού σε πανεπιστημιούπολη

ΗΠΑ: Νέες αγωγές κατατέθηκαν κατά του περιοδικού Rolling Stone για ψευδές άρθρο

Πρώην φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια κατέθεσαν αγωγή εναντίον του περιοδικού Rolling Stone για άρθρο του σχετικά με ομαδικό βιασμό το οποίο είχε προκαλέσει σοκ προτού διαψευσθεί, ανέφεραν χθες οι New York Times.

Η αγωγή για δυσφήμηση έρχεται μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διευθυντή έκδοσης που είχε εποπτεύσει τη δημοσίευση του ψευδούς ρεπορτάζ.

Ο Γουίλ Ντέινα αναμένεται να εγκαταλείψει το περιοδικό, περισσότερους από οκτώ μήνες μετά τη δημοσίευση της ιστορίας για τον υποτιθέμενο ομαδικό βιασμό στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια (ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες), ανέφεραν οι New York Times.

Τρία πρώην μέλη της φοιτητικής ένωσης του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια κατέθεσαν αγωγή εναντίον του περιοδικού Rolling Stone, λέγοντας ότι η ιστορία είχε "καταστροφικές συνέπειες" για τους ίδιους, αναφέρει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα.

Ένας από τους ενάγοντες υποστήριξε πως φίλοι και μέλη της οικογένειάς του μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν ως έναν από τους υποτιθέμενους δράστες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι αγωγές για δυσφήμηση προστίθενται σε εκείνη που κατατέθηκε τον Μάιο από την αναπληρώτρια κοσμήτορα φοιτητικών υποθέσεων του πανεπιστημίου, η οποία αναφέρεται προσωπικά στο άρθρο, που ζητά αποζημίωση ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το άρθρο του Rolling Stone που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2014 με τον τίτλο "Βιασμός στην πανεπιστημιούπολη" αναφερόταν στις κατηγορίες της "Τζάκι", μιας νεαρής κοπέλας που δήλωνε ότι υπήρξε θύμα ομαδικού βιασμού το 2012 στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στη διάρκεια της γιορτής σε μία "αδελφότητα", μία από τις ενώσεις των φοιτητών στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις.

Η δημοσίευσή του αναζωπύρωσε τη δημόσια συζήτηση για τους βιασμούς μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις και την ασφάλεια των νεαρών κοριτσιών.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα. Όμως η ακρίβεια της ιστορίας αμφισβητήθηκε πολύ γρήγορα. Τον Μάρτιο η αστυνομία έκρινε ότι δεν είχε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το γεγονός του ομαδικού βιασμού, αναστέλλοντας την έρευνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.