ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Jugglering» Restart?

Στη πολιτική (και όχι μόνον) φιλοσοφία και πρακτική η διατήρηση και η αναπαραγωγή της εξουσίας ( ως στοιχειωδώς ισοδύναμου της αυτοσυντήρησης και της ύπαρξης) αποτελεί πρώτιστη αρχή και απαράβατο κανόνα.

Προφανώς στην άγνοια ή την αγνόηση αυτής της αρχής οφείλεται η μη κατανόηση των πολλαπλών (αλληλοσυμπληρούμενων και ταυτοχρόνως αλληλοαναιρούμενων) ερωτημάτων τα οποία έθεσε το -εντέχνως- δυσεπίγραφο, δυσανάγνωστο και δυσερμήνευτο "δημοψήφισμα".
Βεβαίως η κατάρρευση της ακολουθούμενης "γραμμής" -κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους και ιδιαίτερα των τελευταίων μηνών- στη διαπραγμάτευση και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και της διεθνούς εποπτείας και συνακόλουθα η επαπειλούμενη "εξάχνωση" των εμπνευστών της (σε μια θετική ή αρνητική συνέχισή της) επέβαλε αναπόδραστα το μηδενισμό του counter και την -εξ υπαρχής- επανεκκίνηση της διαδικασίας.

Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας και μείζονος (και μακράς διαρκείας) αβεβαιότητας  πολιτική κίνηση αυτοσυντήρησης και διευρυμένης αναπαραγωγής και όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος επέκτασης της κυριαρχίας της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα. Η (δυνητική) εξέλιξη αυτού του φαινομένου αναδεικνύει το "άτοπον" της θεωρίας των πολιτικών εκφράσεων της "αριστερής παρένθεσης" αλλά και τον επείγοντα χαρακτήρα της προσέγγισης για τη αναγκαιότητα " βίαιης ωρίμανσης της αριστεράς"

Η νέα "γραμμή" πλεύσης -μετά το "δημοψήφισμα"- αποδεικνύει το αληθές της προηγούμενης διατύπωσης αλλά και την πρόθεση άσκησης πολιτικής ηγεμονίας στο όνομα της κοινωνίας και της χώρας.

Το εγχείρημα περικλείει αφενός μείζονες κινδύνους για τη θέση της χώρας στο διεθνή καταμερισμό καθώς επίσης για την ευημερία του ελληνικού λαού και αφετέρου απελευθερώνει μια δυναμική ανισορροπίας στους θεσμούς και στους "κανόνες του παιχνιδιού" εξαιτίας των φαινομένων πολιτικοϊδεολογικής απίσχνασης των άλλων "παικτών" του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.