Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κεφαλόπουλα αφαιρώντας μ' ένα μαχαιράκι τα λέπια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από μέσα.
Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σ' ένα μπολ και τ'αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βράζουμε για 3' - 4' να μαλακώσουν ελαφρά και έπειτα τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και ανάμεσά τους τοποθετούμε τα ψάρια.
Απλώνουμε πάνω στο φαγητό τη ντομάτα, τα σκόρδα, ρίχνουμε το λάδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για 50' - 60' περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα