ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κεφαλόπουλα με πατάτες στη γάστρα

Υλικά
6 - 7 κεφαλόπουλα (περίπου 1300 γρ.)
1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κεφαλόπουλα αφαιρώντας μ' ένα μαχαιράκι τα λέπια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από μέσα.
Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σ' ένα μπολ και τ'αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βράζουμε για 3' - 4' να μαλακώσουν ελαφρά και έπειτα τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και ανάμεσά τους τοποθετούμε τα ψάρια.
Απλώνουμε πάνω στο φαγητό τη ντομάτα, τα σκόρδα, ρίχνουμε το λάδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για 50' - 60' περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Πηγή : faghta-giagias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.