ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο πριν τη χρεoκοπία αύξησε το μισθό του στις 280.000 €

Σε βαρύ πολιτικό και ηθικό ατόπημα περιέπεσε ο νεοδιορισθείς από την κυβέρνηση Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Στάθης Τσοτσορός.

Με μια προσωπική απόφαση-πρόκληση αποφάσισε την αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά 110.000 ευρώ, όπως γράφει το thetoc.gr.

Πως ο νέος “εκλεκτός” της -”πρώτη φορά αριστερά”- κυβέρνησης διέπραξε αυτό το ανοσιούργημα; Μεθοδεύοντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛ.ΠΕ στις 25 Ιουνίου,στην οποία βασικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο,που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο-δηλαδή από τον ίδιο!

Η Γ.Σ. λοιπόν αποφάσισε οι ετήσιες αποδοχές του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ Στάθη Τσοτσορού να αυξηθούν ετησίως στις 280.000 ευρώ από 170.000 ευρώ που έπαιρνε ο προηγούμενος Πρόεδρος της εταιρείας Γ. Παπαθανασίου.

Δηλαδή, αύξηση κατά 110.000 ευρώ και σε ποσοστό περίπου 40% (!),σε μια δραματική περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους πλήττονται θανάσιμα από κατάσταση χρεοκοπίας.

Να σημειώσουμε ότι ο νέος Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ αποτελεί κορυφαία επιλογή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, ο οποίος επαγγέλλεται ένα διαφορετικό υποτίθεται πρότυπο κοινωνίας και λειτουργίας των θεσμών. Το ερώτημα λοιπόν προς τον υπουργό είναι αμείλικτο: γνώριζε την πρωτοβουλία του “εκλεκτού” του και αν όχι μήπως πρέπει τώρα που το γνωρίζει να πράξει τα δέοντα;

Δυστυχώς ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαφεύγει από την παραδοσιακή πορεία της ευνοιοκρατίας,της πελατοκρατίας και της σκανδαλώδους μεταχείρισης των “ημετέρων”. Παραδείγματος χάριν, την ημέρα της επίσημης πτώχευσης της χώρας διορίσθηκε επικεφαλής μιας άλλης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του Δημοσίου,της ΕΥΔΑΠ ο σύντροφος της Ρένας Δούρου. Ενώ σε πολλές άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα “φαβοριτισμού” από την πλευρά των “εκλεκτών” της νέας διακυβέρνησης.

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.