ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαύλος επικοινωνίας με Μαξίμου για βελτίωση των διατάξεων

Με «όχι» απειλεί η Ν.Δ. στα αγροτικά

Σε μετωπική, για το ζήτημα των αγροτικών, οδηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το περιεχόμενο μέτρων που φέρεται να έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και των επιδοτήσεων – ενισχύσεων με συντελεστή 26% - 29% και επιπλέον προκαταβολή ύψους 75% - 100%) δεν περνάει από τους γαλάζιους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, το σαββατοκύριακο υπήρξε μπαράζ επαφών μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του επιτελείου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη προς αναζήτηση λύσης, με τη Ν.Δ. να δηλώνει πως εάν το νομοσχέδιο έρθει όπως ακούγεται, οι γαλάζιοι θα καταψηφίσουν.

Ως συμβιβαστική λύση προτάθηκε από τους γαλάζιους η διατήρηση της διάκρισης μεταξύ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των υπολοίπων. Για τους πρώτους, προτείνεται να διατηρηθούν οι προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας με τα πρόσθετα βάρη να πέφτουν μόνον σε όσους, παράλληλα με την κύρια απασχόλησή τους, εμφανίζουν και εισόδημα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σήμερα στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί στη Συγγρού νέα σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή των τομεαρχών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Σταϊκούρα και Φωτεινής Αραμπατζή, του κ. Στ. Παπασταύρου και των τεσσάρων πρώην υπουργών Γεωργίας της Ν.Δ. (Μάξιμο Χαρακόπουλο, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Καρασμάνη).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.