ΚΟΣΜΟΣ

πρέπει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης

Νιγηρία: Ευαγγελική εκκλησία απορρίπτει το πόρισμα του ανακριτή για την πολύνεκρη κατάρρευση ξενώνα της

Μια ευαγγελική εκκλησία της Νιγηρίας την οποία διευθύνει ένας από τους πιο γνωστούς ιεροκήρυκες της Αφρικής, ο Τ. Μπ. Τζόσουα, απέρριψε το πόρισμα ενός ανακριτή σύμφωνα με το οποίο η εκκλησία αυτή πρέπει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την κατάρρευση ενός ναού πέρυσι που είχε προκαλέσει τον θάνατο 115 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους υπηκόων της Νότιας Αφρικής.

«Η Συναγωγή, Εκκλησία Όλων των Εθνών (SCOAN) απορρίπτει το πόρισμα αυτό διότι είναι παράλογο, μονόπλευρο και προκατειλημμένο», ανέφερε η συγκεκριμένη εκκλησία σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

«Η εκκλησία επιμένει ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Ξαναλέμε: Όσο κι αν επαναλαμβάνεται ένα ψέμα, η αλήθεια θα επικρατήσει μια μέρα!», πρόσθεσε.

Ο ανακριτής Ογιετάντε Κομολάφε ανακοίνωσε χθες στο Λάγκος ότι η πρόχειρη κατασκευή και τα ανεπαρκή θεμέλια προκάλεσαν την κατάρρευση του ξενώνα ο οποίος ανήκε στην εκκλησία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το πολύνεκρο δυστύχημα είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Νότιας Αφρικής και της Νιγηρίας. Η απόρριψη του πορίσματος του ανακριτή από την εκκλησία αναζωπύρωσε την οργή της κοινής γνώμης στη Νότια Αφρική, όπου ακροατές ενός ραδιοφωνικού σταθμού στο Γιοχάνεσμπουργκ την κατηγόρησαν ότι προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της.

Η ευαγγελική εκκλησία του Τζόσουα έχει δεκάδες χιλιάδες πιστούς σε χώρες ολόκληρης της Αφρικής, ανάμεσά τους πολιτικούς και αστέρες του αθλητισμού. Ο Τζόσουα, σύμφωνα με ορισμένους πιστούς, θεραπεύει ετοιμοθάνατους αρρώστους κι ανασταίνει νεκρούς...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.