ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 97 ετών

Πέθανε σχεδιαστής - θρύλος της Disney

Σε ηλικία 97 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, ο θρυλικός animator και γλύπτης της Disney, Blaine Gibson.

Ο Gibson, γεννήθηκε στο Κολοράντο το 1918 και ξεκίνησε να εργάζεται στη Disney το 1939. Ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Walt Disney και εργάστηκε δίπλα στον ιδρυτή της εταιρίας-κολοσσού για τη δημιουργία της πρώτης, Disneyland. Ο Walt Disney ανακάλυψε το ταλέντο του Gibson στην γλυπτική, όταν είδε μία έκθεση γλυπτικής του, το 1954, έναν χρόνο πριν δημιουργήσει το πρώτο πάρκο της Disneyland, στην Καλιφόρνια.


Ο Blaine Gibson, είχε δημιουργήσει κάποιους από τους πιο εμβληματικούς ήρωες της Disney, σε ταινίες όπως τα «101 σκυλιά της δαλματίας», «Bambi», «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Πίτερ Παν» και «Ωραία Κοιμωμένη». Ήταν εκείνος που φιλοτέχνησε το διάσημο άγαλμα του Walt Disney που κρατάει το χέρι του Μίκι Μάους, το οποίο δεσπόζει στη Disneyland.

waltdisney


«Δεν θεωρούσα αυτό που έκανα ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μετά ο Walt μου είπε ότι περίμενε από μένα να δουλέψω πάνω σε αυτά τα projects. Και έτσι είπα, στον εαυτό μου: "Τι στο καλό!" και πήγα. Δεν μετάνιωσα ποτέ που το έκανα!», είχε πει ο Gibson. Από το 1983, ύστερα από 45 χρόνια δουλειάς, συνέχισε να εργάζεται στην εταιρία ως σύμβουλος ενω συμμετείχε σε επιλεγμένες δουλειές.

Η Disney, τον είχε τιμήσει με ένα παράθυρο αφιερωμένο σε εκείνον στη κεντρική οδό, της Disneyland,  και τον κατέταξε στους θρύλους της εταιρίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.