ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τις 8 Αυγούστου

«RockyDays» στην Ύδρα: Έκθεση του Αλέξη Βερούκα με αναφορές στις δύσκολες μέρες που περνάμε

Το συμβολικό τίτλο «RockyDays» έχει η έκθεση με έργα του εικαστικού Αλέξη Βερούκα, που ανοίγει τις πύλες της στις 8 Αυγούστου, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.

«Τον τίτλο επέλεξε ο ίδιος, ως αναφορά στις δύσκολες μέρες που περνά όχι μόνο η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου.

Η έκθεση αποτελείται από δέκα έργα μεγάλων διαστάσεων που ολοκληρώθηκαν από τον ζωγράφο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα προσωπικό ημερολόγιο στιγμών και καταστάσεων μέσα στο οποίο η μνήμη της θερινής Ύδρας, ως τόπος παραθερισμού και εργασίας του καλλιτέχνη, συναντάται εικονολογικά, σημειολογικά και συμβολικά με ιστορικά στιγμιότυπα. Συνυπάρχουν βράχοι της Ύδρας με εικόνες από την καταστροφή της Πομπηίας και τη σφαγή στη Συρία και το Ιράκ.

«Στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας προσπαθούμε να συνδυάσουμε το παλιό με το καινούργιο, το ιστορικό παρελθόν με το παρόν και γι' αυτό διοργανώνουμε κάθε καλοκαίρι εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις και εκδηλώσεις βγάζοντας έτσι το μουσείο στον κόσμο. Θέλουμε να είναι μια κυψέλη πολιτισμού με αδιάκοπη κίνηση και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνουμε και πολλές εικαστικές εκθέσεις” συμπλήρωσε η κ. Αδαμοπούλου.

Τη διοργάνωση της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έχει αναλάβει η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.

Παράλληλα στο Ιστορικό Αρχαίο-Μουσείο Ύδρας θα τρέξει η ομαδική έκθεση αγιογραφίας "Νυν και αεί, δόξα Κυρίω δια χειρός ανθρώπων", στην οποία συμμετέχουν επτά σημαντικοί αγιογράφοι, μεταξύ των οποίων η Ανδρομάχη Κουντουριώτου, χήρα του εγγονού του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Ο Νίκος Τσίμηλας, η Ανδρομάχη Κουντουριώτου, ο Ευάγγελος Λιούγκας, η Μαρία Μακρογκίκα, ο Στέλιος Τζιαφέτας και η Κυριακή Τσίμηλα, εκθέτουν τα έργα τους, βυζαντινές εικόνες χειροποίητες, σχεδόν «αχειροποίητες» απεικονίσεις του Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων και των Αγγέλων στην έκθεση που θα ολοκληρωθεί στις 29 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.