Υλικά
4 κομμάτια συκώτι
2 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. λευκό κρασί
2 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι
4-5 κ.σ. μέλι ανθέων
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5-6 φύλλα φασκόμηλου
Aλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα κομμάτια συκώτι με την κρέμα βαλσαμικού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το συκώτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φασκόμηλο.
Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα