ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθειες Μεϊμαράκη για συσπείρωση

Τα «χωράφια της οργής» στη Νέα Δημοκρατία

Προσπάθειες Μεϊμαράκη να «μαζέψει» τους βουλευτές που εκλέγοντας σε αγροτικές περιοχές...

Το ενδεχόμενο στο επόμενο νομοσχέδιο προαπαιτούμενων της κυβέρνησης να περιλαμβάνονται και ριζικές αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δοκιμάζει την εικόνα συνοχής και εθνικής ευθύνης που επέδειξε η Ν.Δ. κατά την προχθεσινή ψηφοφορία.

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης βρέθηκε χθες αντιμέτωπος με έναν σημαντικό αριθμό βουλευτών που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές και οι οποίοι άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν!

Αυτά έλαβαν χώρα σε σύσκεψη που συνεκάλεσε ο κ. Μεϊμαράκης με βουλευτές αγροτικών περιοχών και στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 γαλάζια στελέχη.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Σειρά βουλευτών (Αραμπατζή, Χαρακόπουλος, Κοντός, Ανδριανός, Τσιάρας, Στύλιος, Κασαπίδης, Δαβάκης κ.α.) εμφανίστηκαν άκρως προβληματισμένοι ενώ επιχειρηματολόγησαν ότι για έναν αγρότη με εισόδημα περί τις 10.000 ευρώ ουσιαστικά, με τις επερχόμενες αλλαγές, θα μπαίνει... μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρώτο πακέτο επήλθαν ήδη επιβαρύνσεις στην ασφάλιση του ΟΓΑ (τριπλασιασμός της κατώτατης κατηγορίας) αλλά και στο ΦΠΑ των αγροτικών προϊόντων και εφοδίων ενώ, εφόσον επιβεβαιωθούν οι
πληροφορίες, η φορολογική επιβάρυνση θα είναι σημαντική. Η κλίμακα φορολόγησης θα ανέβει από το 13% στο 26% - 28%, η προκαταβολή φόρου από 27,5% σε 50% ή 100% ενώ ως εισόδημα θα φορολογούνται και τα ποσά από επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις.

Οι γαλάζιοι διαμαρτυρήθηκαν και για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που οι ίδιοι καλούνται να ψηφίσουν σκληρά μέτρα, που δεν εισηγήθηκαν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν, αποτυπώνοντας έτσι το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης τους κάλεσε να αναδείξουν στις περιφέρειές τους ότι τα μέτρα τα έφερε η κυβέρνηση και η καταστροφική διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε, επιχείρησε σε πολλές περιπτώσεις να κατευνάσει τις αντιδράσεις ενώ δεσμεύτηκε και στην πραγματοποίηση νέας σύσκεψης μόλις κατατεθεί το σχέδιο νόμου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θέλει να εμφανιστεί συντεταγμένη η Ν.Δ. και στην επόμενη ψηφοφορία στη Βουλή προκειμένου να επιβεβαιωθεί, αυτό που είπε, ότι το κόμμα είναι ο πυλώνας εγγύησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα μπορέσει να κατευνάσει την οργή στα χωράφια του κάμπου και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.