ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα δέκα τεχνολογικά «θαύματα» που έρχονται μέσα στο 2015

Το β' εξάμηνο του έτους μόλις ξεκίνησε και ως εκ τούτου οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας έχουν ακόμη αρκετό χρόνο για να μας παρουσιάσουν κάποια «νέα, μικρά θαύματα».

Εντός των επόμενων έξι μηνών εταιρείες όπως οι Apple, Google και Samsung είναι έτοιμες να «ρίξουν» νέα προϊόντα στην αγορά, τα οποία υπόσχονται να κάνουν τη ζωή μας τουλάχιστον λίγο πιο ευχάριστη.

Από το νέο iPhone έως την νέα έκδοση των Windows, ακολουθούν 10 νέα προϊόντα, τα οποία, θα βρεθούν στα «ράφια» των μεγάλων αλυσίδων λιανικών πωλήσεων εντός των επόμενων μηνών:

1. Το νέο iPhone

Τυπικά η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhones τον Σεπτέμβριο. Μάλλον δεν πρόκειται να πρωτοτυπήσει εφέτος. Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι το εάν το νέο μοντέλο θα ονομαστεί iPhone 6s ή iPhone 7, αλλά μάλλον δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Εκτιμάται – βάσει αυτών που έχουν διαρρεύσει – ότι θα διαθέτει καλύτερη κάμερα και μία ακόμη πιο «δυναμική» οθόνη, όπως ακριβώς ισχύει και με το Apple Watch. Επίσης το πιθανότερο είναι ότι θα έχει δύο «μεγέθη» όπως ακριβώς συνέβη και με τα προηγούμενα μοντέλα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

2. Το νέο iPad

And then a giant new iPad in October.
Όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές η Apple εργάζεται προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο iPad με οθόνη 12,9 ιντσών, δηλαδή θα είναι περίπου του ίδιου μεγέθους με την οθόνη 13 ιντσών του MacBook. Τυπικά η Apple λανσάρει τις νέες εκδόσεις των iPads τον Οκτώβριο, ως εκ τούτου μάλλον αυτός είναι και ο μήνας που θα το πράξει και εφέτος. Αυτό που αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν θα υπάρξει έκδοση ενός νέου iPad με οθόνη 9,7 ιντσών.

3. Νέα έκδοση της Apple TV

We may see a new Apple TV too.

Αν και οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν ότι θα «κυκλοφορήσει» τον Ιούνιο, αυτό δεν έγινε. Πιθανώς να τη «δούμε» το φθινόπωρο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα έχει και σύνδεση με Bluetooth.

4. Ένα καινούργιο iMac

And it looks like Apple hasn't forgotten about its iMac line either.

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι η Apple ετοιμάζει ένα νέο iMac με οθόνη 21 ιντσών. Μία οθόνη με ανάλυση 4.096 Χ 2.340.

5. Το νέο Moto X της Motorola

Motorola may release a new version of its flagship phone, the Moto X.

Πέρυσι η προηγούμενη έκδοση κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, ως εκ τούτου το ίδιο μπορεί να γίνει και εφέτος. Η εταιρεία, επισήμως, δεν έχει κανει καμία ανακοίνωση, όμως σε αρκετά sites υψηλής τεχνολογίας γίνεται λόγος για την ύπαρξή της. Βάσει των διαρροών η νέα συσκευή θα έχει μία μεγαλύτερη και πιο ισχυρή οθόνη, καλύτερη κάμερα και μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

6. Το Nexus της Google

And Google may have a new smartphone of its own.
Την τελευταία 2ετία οι νέες εκδόσεις κυκλοφορούν τον Οκτώβριο. Υπό αυτό το πρίσμα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και εφέτος. Κανείς δεν γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες, αλλά κάποια τεχνολογικά sites υποστηρίζουν ότι θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις της συγκεκριμένης συσκευής έως το τέλος του έτους. Η μία εξ αυτών θα έχει οθόνη 5,2 ιντσών, ενώ η άλλη 5,7 ιντσών.

7. Βελτιωμένη έκδοση του Android M

The next version of Android will be released this year too.
Θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο αλλά κανείς δεν γνωρίζει τη νέα ημερομηνία. Θα υπάρχουν περιορισμένες αλλαγές, όπως μία βελτιωμένη εφαρμογή του Google Now On Topo και ανάλογα βελτιωμένη εφαρμογή Google Now.

8. To Galaxy Note της Samsung

It's almost time for Samsung's next giant Galaxy phone.
Αναμένεται να κυκλοφορήσει Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, αλλά η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του. Σύμφωνα, εκ νέου, με τεχνολογικά sites η οθόνη θα έχει ανάλυση 2Κ ή 4Κ και κάμερα 16 megapixel. Δηλαδή θα είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του νέου iPhone.

9. Έρχονται τα νέα Windows

Windows 10 is coming in July, too.
Εκτιμάται ότι θα κυκλοφορήσουν στις 29 Ιουλίου. Πρόκειται για μία «επιθετική» αναβάθμιση, θα διαθέτει νέο Smart menu, αλλά και έναν νέο browser με την «ονομασία» Edge, με τους γνωρίζοντες να τονίζουν ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά βελτιωμένο Internet Explorer.

10. Το Vive της HTC

HTC's virtual headset is supposed to launch before the end of this year.
Όλοι εκτιμούν ότι θα είναι μία από τις καλύτερες συσκευές της εταιρείας. Θα ονομαστεί Vive και αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.