ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσε στην Telegraph

Θύελλα για το «σχέδιο Βαρουφάκη» περί υποκλοπής ΑΦΜ Ελλήνων φορολογουμένων

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει το δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών συζητούσε στο εξωτερικό σχέδιο «υποκλοπής ΑΦΜ Ελλήνων φορολογουμένων» για τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Απαντώντας, ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε μεν την ακρίβεια των συνομιλιών που αποκάλυψε η εφημερίδα, αλλά κατηγόρησε τους επικριτές του ότι τον συκοφαντούν και ότι επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους χειρισμούς του.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, που έκανε τη Ν.Δ., το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου να μιλούν για ποινικές ευθύνες του τέως υπουργού, αποκάλυψε ότι ο κ. Βαρουφάκης συζήτησε στις 16 Ιουλίου με ομάδα επενδυτών και στελέχη διεθνών hedge funds ένα εναλλακτικό σχέδιό του για τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Το σχέδιο περιλάμβανε μάλιστα την «υποκλοπή» των ΑΦΜ των πολιτών από έναν παιδικό του φίλο, που είχε διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης με δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph παραδέχθηκε ότι «οι αναφορές είναι πραγματικές», ισχυρίστηκε όμως ότι στόχος των επικριτών του είναι να τον παρουσιάσουν «σαν έναν απατεώνα υπουργό Οικονομικών και να τον παραπέμψουν για προδοσία».

«Πρόκειται για μέρος μιας προσπάθειας να ακυρωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της κυβέρνησης» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για πλήρη διαστρέβλωση του στόχου του για παράλληλη ρευστότητα. «Πάντα ήμουν κατά της διάλυσης του ευρώ, διότι ποτέ δεν ξέρουμε τι είδους σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη». naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.