ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν υποβληθεί 3,2 εκατ.

Την παράταση των δηλώσεων μέχρι τα τέλη Αυγούστου σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών λόγο της χαμηλής ροής που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται είτε την παράταση υποβολής των δηλώσεων μέχρι την Δευτέρα 17 Αυγούστου, είτε μέχρι την 30η Αυγούστου. Η ημερομηνία θα αποφασισθεί ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου και συγκεκριμένα τα χρήματα που θα έχει το δημόσιο για την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Δηλαδή η πρώτη δόση του φόρου θα πληρωθεί στις 18 Αυγούστου ή στις Αυγούστου.

Πάντως οι λογιστές βρίσκονται σε αναβρασμό εξαιτίας της καθυστέρησης από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει τις νέες προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και απομένουν περισσότερες από 2,8 εκατ. για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Από την εκκαθάριση των δηλώσεων προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
- 1.214.737 φορολογούμενοι θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα. Συνολικά καλούνται να πληρώσουν 1,178 δις. ευρώ. Ο κάθε ένας από αυτούς πρέπει να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο το ποσό των 970,5 ευρώ κατά μέσο όρο (επιπλέον φόρος). Στην περίπτωση που ο φόρο καταβληθεί εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 2%.
- 649.110 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή από την εφορία. Το ποσό που θα λάβουν ανέρχεται συνολικά 169 εκατ. ευρώ. Ο κάθε ένας από αυτούς θα λάβει επιστροφή φόρου κατά μέσο όρο 260 ευρώ. Το πότε θα πιστωθεί από το δημόσιο το ποσό στους λογαριασμούς είναι άγνωστο δεδομένων των κακών οικονομικών συνθηκών.
-1.345.721 φορολογούμενοι οι οποίοι αποτελούν το 41,93% του συνόλου των φορολογούμενων των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαριστεί δεν θα καταβάλλουν κανέναν επιπλέον φόρο στο ελληνικό δημόσιο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Καλημέρα σας. Έχετε ακούσει τίποτα για επιστροφή φόρου;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.