ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάιντς Φίσερ

«Το δημοψήφισμα ίσως χαλάρωσε τα βαλτωμένα μέτωπα για να υπάρξει προθυμία διαπραγμάτευσης πάνω σε νέες προτάσεις»

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν έλυσε μεν κανένα πρόβλημα, αλλά ίσως χαλάρωσαν τα τελείως βαλτωμένα τον τελευταίο καιρό μέτωπα, προς την κατεύθυνση μιας προθυμίας για διάλογο πάνω σε νέες προτάσεις, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.

Στη διάρκεια γεύματος εργασίας με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από το Λουξεμβούργο για το δεύτερο εξάμηνο του 2015, ο κ. Φίσερ έθιξε το ζήτημα των σχέσεων της Ελλάδας με τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης, εκτιμώντας πως ο πρόσφατος διορισμός νέου Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
Θετικό χαρακτήρισε ο Αυστριακός πρόεδρος, το γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως υποστήριξε, η προσήλωση στην Ευρώπη δεν είχε εκφραστεί ποτέ με τέτοια σαφήνεια όσο κατά τις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, και μάλιστα τόσο από αυτούς που ψήφισαν «Ναι» όσο και από εκείνους που ψήφισαν «Οχι».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, αυτή η προσήλωση στην Ευρώπη και η παραμονή στην Ευρωζώνη καθιστούν απαραίτητο να υπάρξουν αποφασιστικά βήματα της Ελλάδας στην κατεύθυνση των ευρωπαικών προτύπων και στην κατεύθυνση μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας.
Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει κανείς να υπερβεί τα όρια του δυνατού σε ό,τι αφορά τις βάσεις επιβίωσης του ελληνικού πληθυσμού, σε ό, τι αφορά την υγειονομική περίθαλψη, ή τη μάχη εναντίον της φτώχειας, διεμήνυσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.