ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με κυβερνητικό πρόγραμμα

Βρετανία: Ένας ανήλικος την ημέρα ευάλωτος προς ριζοσπαστικοποίηση

Τουλάχιστον 800 ανήλικοι--84 εκ των οποίων, δηλαδή ένας στους δέκα, κάτω των 12 ετών--εντοπίσθηκαν ως ευάλωτοι προς ριζοσπαστικοποίηση από πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 με στόχο την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Από τον Απρίλιο 2012 ως τον Ιούνιο 2014, 834 ανήλικοι κάτω των 18 ετών--αριθμός που αντιστοιχεί σε έναν ανήλικο την ημέρα--επισημάνθηκαν από το αποκαλούμενο πρόγραμμα Channel, έργο του οποίου είναι να βοηθήσει τους νέους εκείνους που θεωρούνται ευάλωτοι σε εξτρεμιστικές ιδεολογίες.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) έπειτα από αίτημα του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association με βάση τον νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης.

Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι ο αριθμός των νέων που εντοπίσθηκαν από το πρόγραμμα αυξάνεται.

Σε μία περίοδο 12 μηνών (2012-2013) συνολικά 290 νεαροί και παιδιά αναφέρθηκαν από το Channel, ενώ τον επόμενο χρόνο ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 423.

Από τον Απρίλιο 2012 ως τον Ιούνιο 2014, περίπου 2.335 άνθρωποι συνολικά επισημάνθηκαν από το Channel.

Σύμφωνα με το NPCC, μία στις πέντε καταγγελίες οδηγεί στην ένταξη σε πρόγραμμα υποστήριξης του ατόμου που κινδυνεύει με ριζοσπαστικοποίηση.

Το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο κυβερνητικό σχέδιο Prevent για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε να πατάξει τον εγχώριο εξτρεμισμό με ένα νέο σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί αργότερα μέσα στο χρόνο και έχει απευθύνει έκκληση στους νεαρούς Βρετανούς να μην εντάσσονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.