ΚΟΣΜΟΣ

Διαμαρτυρίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών στο Μιλάνο

Εκατοντάδες μετανάστες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς και απέκλεισαν για λίγη ώρα έναν κεντρικό δρόμο στο Μιλάνο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους και για το μεγάλο χρονικό διάστημα που είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι να τους δοθεί η άδεια για να αναζητήσουν δουλειά στην Ιταλία.

Φωνάζοντας «έγγραφα, έγγραφα», περίπου 300 άνθρωποι απέκλεισαν έναν δρόμο της πόλης. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κλήθηκαν να τους απωθήσουν και να τους μεταφέρουν πίσω, στον προσωρινό καταυλισμό όπου διαμένουν περιμένοντας να τους καταγράψουν και να τους χορηγηθούν ταυτότητες.

Οι διαδηλωτές προέρχονταν κυρίως από αφρικανικές χώρες. «Αυτό το σπίτι δεν είναι καλό, δεν είναι καλό», επαναλάμβανε ένας από αυτούς.

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την καταγραφή του υπουργείου Εσωτερικών. Μολονότι πολλοί επιδιώκουν να φύγουν για τη βόρεια Ευρώπη, τουλάχιστον 85.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια ελπίζοντας ότι θα τους δοθούν προσωρινά έγγραφα με τα οποία θα μπορούν να εργαστούν.

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο τεράστιος αριθμός των προσφύγων προκαλεί πολιτικές εντάσεις στην Ιταλία και μερικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της απέναντί τους. «Τι στο διάβολο! Είναι φιλοξενούμενοι εδώ, πληρώνουμε για αυτούς και μας δουλεύουν. Θα τους έβαζα στο πρώτο αεροπλάνο και θα τους έστελνα όλους στις πατρίδες τους» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.