ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψή στο Καλαί

Αβραμόπουλος: Η απάντηση στην μεταναστευτική κρίση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή

Την διαφωνία του με την ιδέα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων εντός της ΕΕ εξέφρασε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην πόλη Καλαί, παρουσία του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς, του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ καθώς και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ευρώπης» δήλωσε ο Επίτροπος και πρόσθεσε :

«Δεν συμφωνούμε επομένως, με περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας. Από την άλλη πλευρά όμως, ναι, πρέπει να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα και οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να βοηθηθούν. Εξάλλου, αυτή είναι και μια από τις κύριες αποστολές της Frontex».

«Με την παρουσία μας σήμερα στο Καλαί» δήλωσε στη συνέχεια, «στέλνουμε το μήνυμα ότι όλες αυτές οι χώρες (σ.σ. η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Ιταλία) δεν είναι πλέον μόνες.... Η απάντηση στη μεταναστευτική πρόκληση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια ηθική αξία είναι επίσης και νομική υποχρέωση» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.