ΚΟΣΜΟΣ

Για να ξεχρεώσει τις τράπεζες

Χρυσόστομος: Η Εκκλησία Κύπρου εκποιεί την περιουσία της

Για να αντιμετωπίσει την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει από την οικονομική κρίση του 2013, η Εκκλησία Κύπρου θα προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων για να απαλειφθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο το χρέος προς τις τράπεζες ανέρχεται στα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες, και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο. Σχετικά υπενθυμίζεται ότι , πριν από ένα χρόνο, ο κ. Χρυσόστομος είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.