ΚΟΣΜΟΣ

Στο Βερολίνο

Εκκενώθηκαν τα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα

Τα γραφεία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο εκκενώθηκαν καθώς υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσε το κόμμα.

Το SPD ανέφερε ότι έχει δεχτεί σωρεία απειλητικών μηνυμάτων με ρατσιστικά σχόλια μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας.

«Μετά την επίσκεψη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη Χαϊντενάου το Βίλι-Μπραντ-Χάους (σ.σ. η έδρα του κόμματος) έχει δεχτεί πλημμύρα ρατσιστικών απειλών» είπε η Γιασμίν Φαχίμι, η γενική γραμματέας του SPD. «Υποθέτουμε ότι αυτή είναι μια πολιτική ενέργεια. Για να είμαστε ξεκάθαροι: το SPD δεν θα υπαναχωρήσει από τη στάση του», συνέχισε.

Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Χαϊντενάου όταν εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ».

Ο Γκάμπριελ είπε ότι η Γερμανία «δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό σε αυτόν τον ακροδεξιό όχλο» και σημείωσε ότι εκείνοι που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον προσφύγων «δεν έχουν καμία σχέση με τη Γερμανία γιατί αυτή δεν είναι η Γερμανία που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.