ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη συνδρομή της αστυνομίας

Επανελέγχονται οι επιχειρήσεις που άσκησαν βία σε ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών μπαίνουν όσοι το προηγούμενοι διάστημα προπηλάκισαν ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Ήδη στο υπουργείο δημιουργείται λίστα με επιχειρήσεις και φορολογούμενους που άσκησαν βία σε ελεγκτές με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι οι ελεγκτές μπορούν μετά από αίτησή τους να ζητούν τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας για τη διάθεση υπηρεσιακών οχημάτων και την παρουσία αστυνομικών για τη διευκόλυνση των ελέγχων.

Στην περίπτωση που οι ελεγκτές έρθουν αντιμέτωποι με τυχόν έκνομες ενέργειες, όπως τονίζεται την εγκύκλιο, «θα πρέπει να συνεχίσουν τον σχετικό έλεγχο διατηρώντας την ευγένεια και την ψυχραιμία τους, ενημερώνοντας άμεσα το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και τον αρμόδιο εισαγγελέα υπηρεσίας για τη συνδρομή τους». Ταυτόχρονα οι ελεγκτές θα πρέπει να αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ελέγχων ειδικό φάκελο με τις παρακάτω πληροφορίες:

1. Ημερομηνία γεγονότος
2. Πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων-μελών σε περίπτωση νομικού προσώπου
3. Περίληψη του γεγονότος
4. Στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης
5. Νομική εξέλιξη του γεγονότος

Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνεται ανελλιπώς και από την οποία θα μπορούν να αντλούνται στοιχεία για την επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο. Μάλιστα μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες διαπιστώθηκαν αδήλωτες ταμεαικές μηχανές ενώ επιχερηματίας στη Μύκονο άσκησε βία σε συνεργείο ελέγχου. Ειδικότερα μετά από προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης, διαπιστώθηκε ότι επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Κοκκινόγεια Λάγια» Λακωνίας κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, η οποία όφειλε να είχε δηλωθεί από το έτος 2001, καθώς και ότι σε επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Πύργος Δυρού», διαπιστώθηκε περίπτωση μη εγκεκριμένης Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής.

Επίσης, συνεργείο της Δ.Ο.Υ. Σπάρτης κατά την διενέργεια προληπτικού ελέγχου στην περιοχή του δήμου Μονεμβασιάς, διαπίστωσε περίπτωση αδήλωτης Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής, την οποία λειτουργούσε επιχείρηση (ταβέρνα) στην περιοχή «Ιέρακα» Λακωνίας και η οποία όφειλε να έχει δηλωθεί από το έτος 2009. Κατά την διενέργεια ελέγχου από την Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, σε επιχείρηση δραστηριότητας ξενοδοχείο-εστιατόριο στην Μύκονο, αρμόδιο συνεργείο αποτελούμενο από δύο υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια καταγραφής των παραβάσεων που διαπίστωσε, βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους των ιδιοκτητών της επιχείρησης, η οποία συνίστατο σε έντονες φωνές καθώς και βίαιη αρπαγή των υπό σύνταξη και σχετικών με τον έλεγχο δημοσίων εγγράφων μέσα από τα χέρια των ελεγκτών καθώς και την εξαφάνιση και καταστροφή τους.

Έπειτα από κλήση των ελεγκτών στο χώρο κατέφθασαν η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. και η Αστυνομία, χωρίς τελικώς να αποδοθούν τα διερρηγμένα δημόσια έγγραφα. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι συνοδεία των αστυνομικών μαζί με την Προϊσταμένη μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν σχετικές καταθέσεις. Για τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχει κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναζητούνται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.