ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Γύρος χοιρινός

Υλικά
500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο
1 κρεμμύδι, περασμένο απ’ το multi
1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη απ’ το multi
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. ξερό θυμάρι
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. μουστάρδα
100 ml λευκό ξίδι ή λευκό κρασί
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση
Aφού περάσετε απ’ το multi το κρεμμύδι και το σκόρδο, χτυπήστε καλά τις πανσέτες ώστε να λεπτύνουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τις σε πολύ λεπτές λωρίδες (αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε το πάχος τους να μην ξεπερνάει το ένα εκατοστό).
Βάλτε τις κομμένες πανσέτες σε ένα βαθύ μπολ. Αλείψτε τις λωρίδες με το λιωμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το ξίδι ή το κρασί και, στη συνέχεια, πασπαλίστε τις με τη ρίγανη, το θυμάρι και τη γλυκιά πάπρικα. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μια μεμβράνη το μπολ και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.
Tip: Ο καλύτερος φίλος της μαρινάδας είναι ο χρόνος. Ιδανικά, βάλτε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο απ’ το προηγούμενο βράδυ.
Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 200 βαθμούς. Ψήστε στο γκριλ, για 20-25 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι τα κομμάτια κρέατος να ροδίσουν, προσέχοντας μη στεγνώσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τηγανίσετε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι.
Για το σερβίρισμα
Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ψήστε πίτες με λίγο λαδάκι στην τοστιέρα σας, κόψτε σε λεπτές φέτες μερικές ντομάτες και λίγο κρεμμύδι, ψιλοκόψτε λίγο φρέσκο μαϊντανό και -αν το μεράκι σας περισσεύει- τηγανίστε μερικές πατάτες!
Μπορείτε να φτιάξετε τζατζίκι ή να συνοδεύσετε το γύρο με σκέτο γιαούρτι ή μουστάρδα.

Πηγή : www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.