ΚΟΣΜΟΣ

Η πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η Αντζελίνα Τζολί με εργάτριες υφαντουργίας στη Μιανμάρ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, και η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης τα Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι συναντήθηκαν σήμερα με εργάτριες στα εργοστάσια υφαντουργίας της χώρας για να συζητήσουν για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται σε μια από τις πιο φτωχές χώρες της Ασίας.

Έπειτα από μια συνάντηση που είχαν στο σπίτι της Αούνγκ Σαν Σου Κι, οι δύο γυναίκες μετέβησαν σε μια περιοχή των δυτικών προαστίων της Ρανγκούν, της οικονομικής πρωτεύουσας της Μιανμάρ.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να τις υποδεχθούν κοντά στο κτίριο όπου ζουν οι εργάτριες. Η Τζολί και η Σου Κι συζήτησαν με τις εργάτριες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται και ζουν, αλλά και για την εκπαίδευση, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στο Facebook του κόμματος της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης.

Η πρωταγωνίστρια του Χόλυγουντ που είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα από την Τετάρτη, έπειτα από πρόσκληση της Αούνγκ Σαν Σου Κι, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Η Τζολί έχει επίσης συναντηθεί και με τον πρόεδρο της χώρας Τέιν Σέιν.

Εξάλλου χθες η Αμερικανίδα σταρ ζήτησε από τις αρχές της Μιανμάρ να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων, αφού συνάντησε «σε κλίμα συγκίνησης» θύματα των επιθέσεων αυτών στο βόρειο τμήμα της χώρας, την επαρχία Κασίν, που συνταράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.