ΚΟΣΜΟΣ

Εν μέσω επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους

Η Τουρκία άλλαξε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της

Η Άγκυρα ανανέωσε το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών της, επ' ευκαιρία της ετήσιας συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) που πραγματοποιήθηκε με φόντο τις επιδρομές εναντίον των Κούρδων ανταρτών και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Στη διάρκεια της τριήμερης συνεδρίασής του στην Άγκυρα, το YAS, επικεφαλής του οποίου είναι ο ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, αποφάσισε προαγωγές αξιωματικών την ώρα που ο τουρκικός στρατός μάχεται σε πολλά μέτωπα.

Ο Νετζντέτ Οζέλ, νυν αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος βγαίνει σε αποστρατεία, αντικαταστάθηκε όπως αναμενόταν από τον αρχηγό στρατού στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Ο νυν αρχηγός της στρατιάς Αιγαίου στρατηγός Γκαλίπ Μεντί προήχθη επικεφαλής της Χωροφυλακής, η οποία στην Τουρκία είναι ένα στρατιωτικό σώμα που οργανώνει κυρίως τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων ανταρτών.

Με τις δίκες Εργκένεκον και Μπαλιόζ, δύο πολύκροτες υποθέσεις υποτιθέμενων πραξικοπημάτων που συγκλόνισαν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι διορισμοί και οι προαγωγές είχαν αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Έτσι στο Πολεμικό Ναυτικό, το σώμα που επλήγη περισσότερο απ' αυτές τις υποθέσεις αντικυβερνητικών συνωμοσιών, η θητεία του ναυάρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου παρατάθηκε για έναν επιπλέον χρόνο επειδή δεν υπάρχει άλλος τόσο υψηλόβαθμος αξιωματικός για να τον διαδεχθεί.

Με την πρόσφατη αθώωση πολλών εκατοντάδων στρατιωτικών σ' αυτές τις υποθέσεις, αυτοί οι τελευταίοι ελπίζουν ότι η σταδιοδρομία τους θα συνεχισθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.