ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τηλεφωνική συνεννόηση μεταξύ αρχηγών προσανατολίζεται ο Παυλόπουλος

Υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς συμβούλιο αρχηγών- «Κλειδώνει» η 20η Σεπτεμβρίου για τις εκλογές

Νέα πρωθυπουργό, την επικεφαλής του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου θα έχει, όπως όλα δείχνουν από την Πέμπτη, η χώρα, και μάλιστα χωρίς -απαραιτήτως- να προηγηθεί Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο τηλεφωνικής συνεννόησης με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς είναι σαφές, από τις επίσημες δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου ότι δεν προτίθενται να συνδράμουν στην αναζήτηση άλλης κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή ή έστω οικουμενικής που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Τις σχετικές πληροφορίες δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, και φαίνεται ότι αποτελούν κοινό μυστικό μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Είναι ενδεικτικό ότι, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Σκάι, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η σύσκεψη αρχηγών μπορεί να γίνει και χωρίς Τσίπρα.

Βέβαια, απόντος του Πρωθυπουργού και δεδομένης της στάσης των ΑΝΕΛ αλλά και του αντιμνημονιακού τόνου των Λαϊκής Ενότητας, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, το Συμβούλιο θα είναι απλώς άκαρπο και θα καταστεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των προδιαγεγραμμένων εκλογών.

Με αυτά ως δεδομένα, ο ορισμός και η ορκομωσία της νέας Πρωθυπουργού αναμένεται την Πέμπτη ενώ την επομένη θα ορκιστεί η κυβέρνησή της (σ.σ. ήδη συζητούνται κάποια ονόματα) και θα διαλυθεί η Βουλή προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.