ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου δίνει το απόγευμα ο Χαϊκάλης για το θέμα

Καμμένος: Χαϊκάλη απόδειξε και δημοσίως την off shore

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή του κόμματος, Παύλο Χαϊκάλη, μετά την παραδοχή του δεύτερου της ύπαρξης off shore στην Κύπρο. Ο Χαϊκάλης θα δώσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να ...εξηγηθεί.

Ο Π. Καμμένος κάλεσε τον Π. Χαϊκάλη να δώσει άμεσα συνέντευξη Τύπου (κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα γίνει το απόγευμα στις 18:00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ) και να αποδείξει δημόσια, με έγγραφα στοιχεία, τους ισχυρισμούς του σχετικά με την off shore εταιρεία, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει υποψήφιος με το κόμμα του.

Την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου προς τον Παύλο Χαϊκάλη είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο επικεφαλής της επιτροπής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι το κόμμα δίνει 24ωρη προθεσμία στον πρώην υφυπουργό, προκειμένου να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του.

«Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρόλα αυτά και επειδή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη», δήλωσε ο Τ. Κουίκ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

«Δίνουμε ένα ανελέητο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις αλλά δεν αποδεχόμαστε ούτε την συγκάλυψη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο τέως υφυπουργός Εργασίας παραδέχθηκε χθες την offshore εταιρεία στην Κύπρο, λίγες μέρες μετά τη σχετική ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι τον είχαν «φωτογραφίσει» χωρίς να τον κατονομάσουν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Παύλος Χαϊκάλης επέλεξε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης για να επιβεβαιώσει τους ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων φαίνεται πλέον πως θα έχει εμπλοκή με την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής, αφού ο νόμος δεν επιτρέπει την κατοχή εξωχώριων εταιρειών από μέλη της.

Ο Χαϊκάλης, όπως είπε, δεν δήλωσε την εταιρεία -η οποία ονομάζεται Metrofin Limited και ιδρύθηκε το 2008 με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ- στο «πόθεν έσχες» επειδή δεν είχε κέρδη από αυτήν. «Δεν πρόκειται για offshore εταιρεία, αλλά μια εταιρεία που διασφαλίζει τα πνευματικά μου δικαιώματα για κινηματογραφικές και θεατρικές εργασίες που παίζονταν στην Κύπρο, όταν ασκούσα το επάγγελμα του ηθοποιού. Δεν υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα από αυτήν την εταιρεία, η οποία ουσιαστικά από το 2011 είναι ανενεργή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.