ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κατούνα

Kάτοικοι κατέλαβαν συμβολικά τον κόμβο Σαμάρι στην εθνική οδό Αγρινίου - Ιωαννίνων

Στο δρόμο βγήκαν σήμερα οι κάτοικοι της Κατούνα Ακαρνανίας και των γύρω χωριών, διεκδικώντας να επανέλθει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κατούνα, το οποίο για διαφόρους λόγους έχει αποσπαστεί, προκειμένου να λειτουργεί κανονικά.

Οι κάτοικοι δηλώνουν την αγανάκτησή τους γιατί βλέπουν την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και δεν βρίσκουν ανταπόκριση στο αίτημά τους για στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα με πρωτοβουλία του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας και συλλόγων της περιοχής, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Αγρινίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Σαμάρι.

Ο αντιδήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας, Θεόδωρος Στούπας, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας Κατούνα εξυπηρετεί δέκα χιλιάδες πληθυσμό, καλύπτοντας όχι μόνο την περιοχή του πρώην δήμου Μεδεώνος, αλλά και πολλά χωριά από το ορεινό τμήμα του δήμου Ξηρομέρου και το τελευταίο διάστημα έχει μείνει χωρίς γιατρούς.

Ο κ. Στούπας σημείωσε ότι υπηρετούσαν μόνιμα τέσσερις γιατρούς και τέσσερις νοσηλεύτριες στο Κέντρο Υγείας και μαζί με δύο ακόμα αγροτικούς ιατρούς που έκαναν εφημερίες ήταν ανοικτό όλο το 24ωρω. Όμως έληξε η θητεία των αγροτικών ιατρών και τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν τοποθετηθεί άλλοι, ενώ από το μόνιμο προσωπικό οι τρεις γιατροί αποσπάστηκαν - επέστρεψε ο ένας, άλλος για οικογενειακούς λόγους κι άλλος για εκπαιδευτικούς στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου-, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο η διευθύντρια, η οποία πήρε την κανονική της άδεια και το Κέντρο Υγείας έμεινε κλειστό για δέκα ημέρες, αφού και οι τρεις από τις τέσσερις νοσηλεύτριες έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.