ΥΓΕΙΑ

Συμφωνία με το υπουργείο Υγείας

Κρεβάτια ΜΕΘ και εξετάσεις από τον ιδιωτικό τομέα στη διάθεση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Ένας σημαντικός αριθμός κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), περίπου 120 κατ΄ ελάχιστο, από τον ιδιωτικό τομέα, θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα κρεβάτια αυτά εντάσσονται στο Σύστημα Διαχείρισης Αναγκών Διαθέσιμων Κλινών ΜΕΘ-ΜΕΝΝ μέσω ΕΚΑΒ και οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται σ’ αυτά δεν θα επιβαρύνονται με παραπάνω χρεώσεις.

Η συνεργασία προέκυψε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών και οδήγησε σε νέο σχέδιο σύμβασης, με το οποίο για πρώτη φορά δημιουργείται ένα λειτουργικό και επωφελές πλαίσιο για τους ασφαλισμένους.

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία αυτή παρέχει επίσης τη δυνατότητα νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο 25% των κλινών Γ΄ θέσης, χωρίς παραπάνω χρεώσεις, δυνατότητα που δεν εξασφαλιζόταν με τις προηγούμενες συμβάσεις, ενώ για πρώτη φορά οι ιδιωτικές κλινικές θα αποζημιώνουν για τη διάθεση και διακίνηση φιαλών αίματος που γίνεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ μέχρι σήμερα όλο το κόστος επωμιζόταν το Δημόσιο.

Επίσης, σοβαρές ιατρικές πράξεις που δεν μπορούν να εκτελεστούν με επάρκεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως εμβολισμοί, ακτινοθεραπείες και διακαθετηριακές βαλβίδες, θα αποζημιώνονται με χωριστό κωδικό χωρίς να επιβαρύνονται οι ασθενείς με επιπλέον χρεώσεις, κάτι που δεν ίσχυε με τις συμβάσεις του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.