ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαρμελάδα μαύρα μούρα

Υλικά
2 κιλά μαύρα μούρα
2 κιλά ζάχαρη

Εκτέλεση
Μαζεύουμε τα μούρα προσεκτικά γιατί δεν πλένονται. Στην επαφή τους με το νερό αλλάζουν και χρώμα. Καλό είναι λοιπόν να μην τα πλύνουμε. Αν όμως έχουν μαζευτεί απρόσεκτα θα πρέπει να τα τα πλύνουμε με τρεχούμενο νερό και λίγα λίγα.
Αφαιρούμε το κοτσανάκι τους με ψαλιδάκι και μετά είναι έτοιμα για βράσιμο.
Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μούρα σε χαμηλή φωτιά να αρχίσουν να βράζουν με το δικό τους χυμό.
Τα ανακατεύουμε για να τα βοηθήσουμε να λιώσουν και μόλις γίνουν ζουμερά δυναμώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε γαι λίγη ώρα να φύγει το πολύ νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Κάνουμε παρέα στην μαρμελάδα και την ανακατεύουμε συνέχεια.
Όταν αρχίζει να κοχλάζει και να πιτσιλάει είναι έτοιμη.
Μπορείτε επίσης να καταλάβετε ότι είναι έτοιμη αν βγάλετε σε ένα πιατάκια μια κουταλιά και την αφήσετε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει μπορείτε να καταλάβετε πόσο δεμένη είναι όταν θα κρυώσει.
Την μοιράζετε σε καυτά βάζα όσο είναι ακόμα ζευστή και την αφήνετε να κρυώσει.
Μετά θα πλύνετε τα βάζα που είναι λερωμένα, θα τους βάλετε και μια ετικέτα και θα απολαμβάνετε για πολύ καιρό το μοναδικό τους άρωμα.
Μην βάλετε κανένα άλλο αρωματικό σε αυτή τη μαρμελάδα! Θα διαπράξετε γαστρονομικό έγκλημα!
To μυστικό του αρώματός τους είναι τα σποράκια... Αχ, αυτά τα σποράκια...

Πηγή : www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.