ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διαγωνισμός Ecotrophelia 2015

MarmΕλλada: Ένα καινοτόμο βιολογικό προϊόν

Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2015, για τη δημιουργία νέων οικολογικών-καινοτόμων προϊόντων διατροφής, έλαβε το προϊόν MarmΕλλada του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πέμπτη χρονιά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας "Food for Life" και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD.

Η MarmΕλλada, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life» στο Μιλάνο, στις 4-6/10/2015.

Η ομάδα φοιτητών που ανέπτυξε το προϊόν ήταν οι Πέτρος Ζαφειρίου, Λήδα Κετσιλή, Μιλένα Ε. Μαργέλη, Ελένη-Μ. Φλωροδημήτρη και Μανώλης Ακρίβος, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Θεοφάνη Γεωργόπουλου. Η παραγωγή του Marm Ελλada, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, έγινε με την υποστήριξη του παραγωγού αγροτικών προϊόντων Όμηρου Ντάφου, από τη Ματαράγκα Καρδίτσας.

Η «MarmΕλλada» είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες. Για την παραγωγή του προϊόντος συνεργάστηκαν και οι καθηγητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Αθανάσιος Μανούρας, Ελένη Μαλισσιόβα, και Γλυκερία Καραγκούνη, τονίζει επίσης ο κ. Γεωργόπουλος.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας μετείχε στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2015 με τρεις ομάδες φοιτητών. Συνολικά 14 καινοτόμα και φιλο-περιβαλλοντικά προϊόντα που ανέπτυξαν ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού, με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (μοναδικό από τα ΤΕΙ της χώρας) να συμμετέχει με 3 προϊόντα (MarmΕλλάδα, Αρτοθαλασσιές και ΤYROYO-Raisin Delight), υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος, Θεοφάνη Γεωργόπουλου και Ιωάννη Γιαβάση, και δύο από αυτά να διακρίνονται λαμβάνοντας το 1ο και το 3ο Βραβείο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.