ΥΓΕΙΑ

Χρήσιμος οδηγός

Με ποια διατροφή θα προλάβεις τις κρίσεις πανικού

Εκεί που κάθεστε ήρεμοι, νιώθετε ξαφνικά τους σφυγμούς της καρδιάς να ανεβαίνουν, σας λούζει κρύος ιδρώτας, δυσκολεύεστε στην αναπνοή και αρνητικές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σας.

Πιθανότατα πρόκειται για κρίση πανικού, η οποία όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, χτυπάει όλο και περισσότερους τα τελευταία χρόνια.

Με την παρακάτω διατροφή μπορείτε να εμποδίσετε ή να ξεπεράσετε τις κρίσεις πανικού.

Πράσινο τσάι
Τα αντιοξειδωτικά και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το πράσινο τσάι, θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις χημικές ουσίες από το σώμα σας. Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά να ξεπεράσετε αλλά και να προλάβετε τις κρίσεις πανικού.

Αμύγδαλα
Αποτελούν μία πραγματική υπερτροφή, καθώς είναι γεμάτα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Καταναλώστε καθημερινά μια χούφτα αμύγδαλα για να κρατήσετε μακριά τις κρίσεις πανικού.

Σολομός
Ο σολομός είναι πολύ πλούσιος σε Ω3 λιπαρά που συντελούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη ρύθμιση της σωστής ποσότητας του αίματος που διοχετεύεται στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που παθαίνουν συχνά κρίσεις πανικού, ευεργετούνται ιδιαίτερα από την κατανάλωση σολομού, όπως έχουν αποδείξει έρευνες.

Πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνες και ασβέστιο. Η βιταμίνη C που περιέχουν, βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και καλμάρει τα νεύρα.

Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, D, E, K, B1, B2 και B3 περιέχει και πολύτιμα Ω3 λιπαρά, που θεραπεύουν τις κρίσεις πανικού. Καταναλώστε φρέσκα αβοκάντο για να ωφεληθείτε από τις ιδιότητές τους αλλά προσοχή στις ποσότητες καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Πηγή: Onmed.gr.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.