ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον κινηματογράφο η ιστορία των μεταλλωρύχων που συγκλόνισε τον κόσμο

Ο Αντόνιο Μπαντέρας παρουσιάζει τους «33»

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρει ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας τον εφιάλτη, που έζησαν 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι, οι οποίοι είχαν  εγκλωβισθεί κάτω από το έδαφος για περισσότερους από δύο μήνες, πέντε χρόνια μετά το δράμα της διάσωσής τους που καθήλωσε τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Οι άνδρες είχαν εγκλωβισθεί σε βάθος 700 μέτρων κάτω από τη γη όταν κατέρρευσε το ορυχείο χρυσού και χαλκού στο οποίο εργάζονταν στην Έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής.

Εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν πεθάνει μέχρι τη 17η ημέρα, όταν ακούστηκε ένα χτύπημα στην άκρη ενός τρυπανιού που είχε κατέβει στα βάθη του ορυχείου. Οι διασώστες βρήκαν ένα σημείωμα πάνω στο τρυπάνι που έγραφε: «Εμείς οι 33 στο καταφύγιο είμαστε καλά». Έπειτα από 69 ημέρες κάτω από τη γη ανασύρθηκαν ένας προς έναν στην επιφάνεια.

Στη συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγο, ο Μπαντέρας, που υποδύεται τον μεταλλωρύχο Μάριο Σεπούλδεβα στην ταινία «Οι 33» (The 33), υπενθύμισε ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την επιχείρηση διάσωσης να ξεδιπλώνεται στην τηλεόραση.

«Η διάσωσή τους θεωρήθηκε σε άλλες χώρες μεγάλο κατόρθωμα, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε.

Ο Βραζιλιάνος ηθοποιός Ροδρίγο Σαντόρο είπε πως είναι μεγάλη πρόκληση να ειπωθεί μία πολύπλοκη ιστορία σε διάστημα λίγων ωρών και πως το γεγονός ότι η ταινία επικεντρώθηκε σε μερικούς μόνο χαρακτήρες ήταν καλή επιλογή.
«Η ταινία βασίζεται στην ιστορία των μεταλλωρύχων, των 33. Έτσι έπρεπε να γίνει μια σύνθεση, επελέγησαν λίγοι χαρακτήρες για να πουν όλη την ιστορία», είπε.

Στην ταινία παίζουν επίσης η Ζιλιέτ Μπινός, που έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας, και ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Μπρόλιν. Το κινηματογραφικό επιτελείο και οι ηθοποιοί επισκέφθηκαν την πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπασελέ προτού η ταινία αρχίσει να προβάλλεται στη Χιλή, στις 6 Αυγούστου. Η ταινία «Οι 33» προγραμματίζεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.