ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο Γ. Ελενόπουλου

«Οδηγούμαστε σε κάλπες για μικροκομματικούς λόγους»

Τις εξελίξεις που προκύπτουν από την παραίτηση της κυβέρνησης σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος. Ο κ. Ελενόπουλος τονίζει ότι ενώ η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης οδηγείται για τρίτη φορά σε κάλπες για μικροκομματικούς λόγους.

Ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι παρά την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι η χώρα χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή ο δημόσιος διάλογος κυριαρχείται από άλλα ζητήματα ξένα προς τα πραγματικά προβλήματα. Με αυτό τον τρόπο όπως λέει εντείνεται η εικόνα ανωριμότητας και η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Εν συνεχεία μιλάει για την «απουσία μιας ισχυρής προοδευτικής πρότασης για τη χώρα η οποία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Εμείς πάντα υποστηρίζουμε αυτήν την ανάγκη. Οι προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ούτε λίγες ήταν, ούτε και πρωτοβουλίες σκοπιμότητας».

«Το ΚΙΝΗΜΑ από την ίδρυσή του υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα και για να αποτελέσει τον καταλύτη της ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας» προσθέτει ο κ. Ελενόπουλος.

 

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο του Γ. Ελενόπουλου:

Η χώρα καταρρέει και όμως, οδηγείται για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες στις κάλπες, για λόγους που δεν έχουν σχέση με το πραγματικό διακύβευμα που αφορά το λαό και τη χώρα, αλλά για μικροκομματικούς λόγους.

Παρά ταύτα, και παρά την παραδοχή και εκ μέρους του σημερινού πρωθυπουργού, ότι η χώρα χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή, στο δημόσιο διάλογο, δεν κυριαρχούν τα πραγματικά προβλήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά άλλα ζητήματα, ξένα προς τα πραγματικά προβλήματα.

Ίσως, γιατί ακόμη και αυτοί που τώρα αναγνωρίζουν την αλήθεια, δεν έχουν την τόλμη να σπάσουν αυγά. Ίσως και γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα, καθώς η πολιτική τους φιλοσοφία δεν τους το επιτρέπει.

Αντιλήψεις συντηρητικές, δήθεν φιλολαϊκές, που δεν μπορούν να επιτρέψουν την ανάληψη πολιτικού κόστους.

Κρυπτόμενοι πίσω από ψευτοδιλήμματα και εύκολες υποσχέσεις απέφυγαν να αντιμετωπίσουν, να συγκρουστούν με τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

Εντείνουν έτσι την εικόνα ανωριμότητας και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.
Τις επιλογές τους πληρώνουν οι Έλληνες με δεκάδες δις Ευρώ.

Δυστυχώς, αυτές οι εκλογές express στις οποίες οδηγείται ο τόπος, δεν προσφέρουν τη δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου και γόνιμης αντιπαράθεσης για τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν το τόπο και τους Έλληνες.

Όπως όλοι βλέπουμε, τα θέματα που κυριαρχούν, ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες.

Και έτσι, χάνεται η δυνατότητα για μια ουσιαστική συζήτηση που να αντιμετωπίζει το ουσιαστικό ζητούμενο.

Την διαμόρφωση ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού σχεδίου με βάση το οποίο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εξόδου από το μνημόνιο, αλλά και μια ασφαλής πορεία που θα μας οδηγήσει με σιγουριά και βεβαιότητα στην επόμενη ημέρα.

Σε μια χώρα απαλλαγμένη από τα κακώς κείμενα ενός παρασιτικού πολιτικοοικονομικού συστήματος.

Σε μια χώρα με σύγχρονη Δημοκρατία, βιώσιμη ανάπτυξη και βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Η ευθύνη όσων συμπράττουν σε αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα που παρακολουθούμε, είναι μεγάλες.

Μεγάλο όμως είναι και το χρέος των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, που οφείλουν να ανοίξουν το δρόμο για την επόμενη ημέρα.

Η δικαίωση των επιλογών της κυβέρνησης 2009-2011 και το σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκίνησε, επιβεβαιώνουν ότι, και το πιστεύουμε και το μπορούμε.

Όλα όσα συμβαίνουν, επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την απουσία μιας ισχυρής προοδευτικής δύναμης, ιδιαίτερα μετά την αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την εκλογική συρρίκνωση της ΔΗΜΑΡ.

Μιας δύναμης ευθύνης και προοπτικής από την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η χώρα.

Η χώρα έχει ανάγκη από συνεννόηση και εθνική ενότητα.

Οι τόπος έχει ανάγκη από συνθέσεις. Από άθροιση και πολλαπλασιασμό των δυνάμεων, όχι από διαιρέσεις και πολυκερματισμό των δυνάμεων.

Πολύ περισσότερο, οι εξελίξεις αναδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων.

Η απουσία μιας ισχυρής προοδευτικής πρότασης για τη χώρα, είναι περισσότερο από εμφανής.

Εμείς πάντα υποστηρίζουμε αυτήν την ανάγκη.

Οι προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ούτε λίγες ήταν, ούτε και πρωτοβουλίες σκοπιμότητας.

Θυμίζω την πρότασή του πέρσι τον Νοέμβριο που απερρίφθη από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζω την παρέμβασή του από το Πουατιέ, στις 6 Ιουνίου, για την πορεία της χώρας και την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Θυμίζω την παρέμβασή του για το ίδιο θέμα, δέκα ημέρες αργότερα, στις 15 Ιουνίου.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά.

Ακόμη και τώρα.

Και το ΚΙΝΗΜΑ από την ίδρυσή του υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα και για να αποτελέσει τον καταλύτη της ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

Η χώρα χρειάζεται σχέδιο που να είναι "κτήμα" των Ελλήνων, χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων, του πολιτικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, χρειάζεται ανασύνταξη του παραγωγικού μοντέλου.

Και απαιτείται η συμμετοχή των Ελλήνων σε αυτήν την προσπάθεια.

Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Αυτό είναι το χρέος τους έναντι του λαού και της χώρας.

Και από την ανταπόκρισης τους σε αυτό το διακύβευμα θα κριθούν.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση - αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν έναντι της χώρας και των Έλληνων.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τ.Π. 11:50 23/08/2015

    Και το ΚΙΝΗΜΑ από την ίδρυσή του υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα και για να αποτελέσει τον καταλύτη της ενότητας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

  2. Θ.Τ. 1:02 23/08/2015

    Ο Τσίπρας γιά άλλη μιά φορά κυτάει να κερδίσει χρόνο
    γιά το «πρώτη φορά καρέκλα» του ΚΑΙ ΜΟΝΟ .

    Αφού έτσι κι αλλοιώς συμμαχική κυβέρνηση θα βγάλουν οι εκλογές
    ( αυτοδυναμία = μη φάει . . . )

    Η τωρινή του κ@λοτούμπα έγινε πολύ αργά
    με πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό και χρηματικό κόστος,
    μετά από «κλωτσιές» κάποιων ευρωπαίων
    και είναι ακόμα λιγότερο αξιόπιστη
    και από τις ίντριγκες και κ@λοτούμπες των Σαμαροβενιζέλων . . .

    Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ grexitΥΠΑΡΧΕΙ,
    ότι κι αν λέει πως «πέτυχε» ο Τσίπρας .
    Αρκεί ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι δυνάμεις «υπέρ ευρώ, ενάντια στο grexit»
    να το εννοούν πραγματικά και όχι ΜΟΝΟ στα λόγια .
    Οχι όπως έγινε με το δημοψήφισμα,
    όπου οι παλιές πρώην «αντιμνημονιακές» ηγεσίες
    ΕΚΑΨΑΝ το ΝΑΙ , δίνοντας πύρρεια «νίκη» στον Τσίπρα .

  3. N Bράχος 22:17 22/08/2015

    ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ‘’ΟΧΙ’’ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ?
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ..ΟΛΟΙ ???

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ!

    Σήμερα, που όλα τα κάστρα έπεσαν και οι προδότες αποκαλύπτονται, ο λαός κοιτάζει με απορία, έκπληξη και οργή. Βλέπει στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, τον έντιμο πολιτικό, το ευπρεπή αγωνιστή, τον ευγενή άνθρωπο και ψάχνει να βρεί όλους εκείνους τους συκοφάντες ‘’συκολόγους’’ της επάρατης διχόνοιας, της ..αόρατης ‘’αριστεράς’’, της επάρατης δεξιάς, του γνωστού χαφιεδότσουρμου, που ..αποτελούνε «Εθνικό κορμό» !
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να τους ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ, για να σώσει την Ελλάδα ! Μπορούσε να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλοντας τους αποστάτες και τους εφιάλτες.
    Κι όμως λιγόψυχοι, μικρόψυχοι και κακόψυχοι , έστησαν το χορό της άγνοιας της εμπάθειας και της διαπλοκής. Σήκωσαν σημαία ‘’αγανάκτησης’’ για να ..αποκαταστήσουν την ‘’αδικία ‘’ και την ‘’προδοσία’’.
    Μόνο με το Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, χρειάζεται σύστημα και νέους ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις. Χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές. Χρειάζεται έναν δοκιμασμένο πρωθυπουργό , με μια ομάδα έντιμων συνεργατών, που θα αναστηλώσουν τη χώρα και θα αγωνιστούν για την κοινωνική δικαιοσύνη των Ελλήνων.
    Απλούς Έλληνες, μορφωμένους, αποφασισμένους με συναίσθημα, ανθρωπιά και συναίσθηση της σοβαρότητας και της ευθύνης, χρειαζόμαστε.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε δείγμα γραφής τι είχε προγραμματίσει και τι έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα …του Καραμανλή, και μέσα σε ένα χρόνο ψήφισε τέτοιους νόμους, ώστε να πιάνονται οι ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ’’ που είχαν φορολογική ασυλία αφ΄ενός, και αφ΄ετέρου να συλλαμβάνονται ΟΛΟΙ!!! χωρίς εξαιρέσεις. Πίστευε και πιστεύει, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής αποτελούσε και αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο κάθε ευνομούμενου κράτους και πηγή και βάση κάθε σωστής μελλοντικής ανάπτυξης για τη σωτηρία της Ελλάδας.
    Οι επώνυμοι μεγαλοφοροφυγάδες που ‘’φιλοξενούνται’’ στον Κορυδαλλό, είναι μία μικρή επιβεβαίωση, της επιτυχίας του συστήματος των νέων διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και ΔΕΙΓΜΑ του : Τι μπορεί να κάνει ένας υπουργός ,όταν είναι Έλληνας και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εξ άλλου, όλοι σήμερα συμφωνούμε με τους νόμους που ψήφισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού στην ουσία, είναι υλοποίηση των όσων ζητούσαμε να γίνουν και να εφαρμοσθούν.
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες το 1981.!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.