Neo

Ποιός είναι ο υπουργός με την off shore (μέρος 4ον)

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για το κυβερνητικό στέλεχος με την εξωχώρια στην Κύπρο.

Το ερώτημα των βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή δεν απαντήθηκε (σ.σ. όπως και το αντίστοιχο για το εάν είναι ανυπότακτος ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης) ενώ ενδιαφέρον έχει ότι το δρόμο της σιωπής έχει επιλέξει και ο ίδιος ο κυβερνητικός παράγοντας, αν και τα στοιχεία είναι λίγο ως πολύ γνωστά.

Ο ΝΕΟ θα επιμείνει, όχι γιατί πρόκειται για κάποια καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς, αλλά γιατί αναδεικνύει την υποκρισία μέσα στην οποία εκλήθη όλα τα τελευταία χρόνια να αποφασίσει για την τύχη του και το ποιοί τον εκπροσωπούν ο ελληνικός λαός.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

Ο εν λόγω κυβερνητικός παράγων ίδρυσε την εξωχώρια εταιρεία στην Κύπρο το 2008, σε μία περίοδο δηλαδή που δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο, υπό την έννοια ότι δεν είχε καν εκλεγεί βουλευτής. Εκείνη την περίοδο ήταν καλά αμειβόμενος στο χώρο του, κάτι που εξηγεί άλλωστε και την ίδρυση εταιρείας στην Κύπρο. Με βάση τα δικά του λεγόμενα είχε πληρώσει πάνω από 100.000 ευρώ φόρο την προηγούμενη χρονιά ενώ σχετικά πρόσφατα του καταλογίστηκε και πρόσθετος φόρος καθώς δεν είχε δηλωθεί ποσό που είχε εισπράξει ως προκαταβολή για μία συνεργασία του που, τελικά, δεν υλοποιήθηκε.

Προφανώς, οι αμοιβές του, έκτοτε, περνούσαν μέσα από την εταιρεία της Κύπρου.

Βουλευτής εξελέγη το 2012 ενώ είχε δοκιμάσει την τύχη του και περίπου 20 χρόνια νωρίτερα, το 1993, υπό τη σημαία άλλου κόμματος που σήμερα δεν υπάρχει.

Παρά τις καλές αμοιβές της προηγούμενης περιόδου αλλά και την βουλευτική αποζημίωση, ο ίδιος δηλώνει ότι αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες (σ.σ. κάτι που ο ΝΕΟ προφανώς δεν αμφισβητεί).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.