ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαρικόπιτες

Υλικά
2 κούπες νερό χλιαρό
1 κούπα ελαιόλαδο
Μισή κούπα ρακή
Χυμό ενός λεμονιού
Λίγο αλάτι (ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού)
Περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
...για την γέμιση
1 περίπου κιλό ξινομυζήθρα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το φύλλο όπως περιγράφω εδώ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20-30 λεπτά.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος μιας περίπου παλάμης και μήκος 30 περίπου εκατοστά ή και παραπάνω. Σκορπάμε κατά μήκος της λωρίδας την ξινομυζήθρα και την κλείνουμε διπλώνοντας και από τις δυό της μεριές. Πατάμε με το χέρι μας να κολλήσει και στρίβουμε σε σαρίκι την πίτα μας.
Όταν τελειώσουμε, τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι γυρίζοντας τις και από τις δυό μεριές. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με μέλι και κανέλα και- αν θέλουμε- σουσάμι ή καρύδια κοπανισμένα.

Πηγή : cretangastronomy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.