ΚΟΣΜΟΣ

Πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου

Σε ακτινοβολίες θα υποβληθεί ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, 90 ετών, που αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα ότι πάσχει από καρκίνο, ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί σε ακτινοβολίες για να αντιμετωπιστούν οι «μικροί» καρκινικοί όγκοι που εντοπίστηκαν στον εγκέφαλό του.

«Θα κάνω τις πρώτες ακτινοβολίες για τα μελανώματα στον εγκέφαλό μου σήμερα το απόγευμα» είπε ο 39ος πρόεδρος (1977-1981), ο αρχιτέκτονας των ειρηνευτικών συμφωνιών του Καμπ Ντέιβιντ που έχει τιμηθεί και με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Είναι πιθανόν να εμφανιστούν (όγκοι) σε άλλα σημεία του σώματός μου» συνέχισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του ιδρύματός του, στην Ατλάντα.

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο τον έχει επηρεάσει ο καρκίνος, ο πρώην πρόεδρος απάντησε: «Είμαι βαθιά πιστός και αιφνιδιάστηκα ευχάριστα όταν διαπίστωσα ότι ούτε βούλιαξα στην απελπισία, ούτε θύμωσα». Καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο Κάρτερ ήταν χαλαρός και αστειευόταν με τους δημοσιογράφους.

«Θα προσπαθήσω όσο αυτό είναι δυνατόν να συνεχίσω να διδάσκω στο πανεπιστήμιο του Έμορι (στην Ατλάντα) και να συμμετέχω σε ορισμένες εκδηλώσεις» (του Κέντρου Κάρτερ), συνέχισε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι δραστηριότητές του θα εξαρτηθούν στο μέλλον από το πρόγραμμα της θεραπείας που θα του ορίσουν οι γιατροί.

Μετά την ήττα του από τον Ρόναλντ Ρίγκαν στις προεδρικές εκλογές του 1980 ο Κάρτερ ασχολήθηκε ενεργά με την επίλυση διεθνών συρράξεων και με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες αποστολές, μεταξύ άλλων στον Παναμά, την Κούβα, τη Βόρεια Κορέα, την Αιθιοπία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Είναι ο ένας από τους τέσσερις πρώην προέδρους των ΗΠΑ που βρίσκονται ακόμη εν ζωή, μαζί με τους Τζορτζ Χ. Ου. Μπους, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.