ΕΛΛΑΔΑ

Επιχειρεί η πυροσβεστική στις περιοχές

Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στην Κεφαλλονιά

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη (στη Θηνιά και στον Άγιο Κωνσταντίνο), οι οποίες έχουν τυλίξει στις φλόγες μεγάλες δασικές εκτάσεις στην Κεφαλλονιά.

Η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς τα ξημερώματα στο τοπικό διαμέρισμα Νύφη της περιοχής Θηνιάς, έχει ήδη καταφέρει να κάψει περισσότερα από 50 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο σημείο βρίσκονται δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες και μία υδροφόρο του δήμου.

Η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, έχει καταφέρει ήδη να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από 150 στρέμματα δασικής έκτασης , ενώ στη μάχη με τη φωτιά βρίσκονται έντεκα πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου με υδροφόρες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος άγνωστα παραμένουν τα αίτια και των δύο πυρκαγιών», ενώ όπως τόνισε «οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, που ξέσπασε σε δύο μέτωπα.

Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών συμμετέχουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πετζετέλ, καθώς και έναν ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.