ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξήγγειλε πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής άνω των 6 δισ. ευρώ

Αλ. Τσίπρας: Ολοκληρώνεται η συμφωνία με τους θεσμούς αλλά έχει αγκάθια

Θα κάνουμε το παν για συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών σημείωσε ότι, ολοκληρώνεται η συμφωνία με τους θεσμούς  που όμως έχει αγκάθια, πολιτικές που δεν αποτελούν επιλογή μας και είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία με τους θεσμούς, οι οποίοι όπως είπε, έγιναν τέσσερις και επανέλαβε ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεται και υπό τον έλεγχο της Ευρωβουλής.

Στόχος της κυβέρνησης, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ο εξορθολογισμός και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν ισομερώς. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε κίνητρα στους νέους ανθρώπους προκειμένου να ασχοληθούν με τη γη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν μπορείς να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη ενώ πρόσθεσε, πως αν δεν δημιουργηθούν αντίρροπα μέτρα, τότε θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» και «θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο μισό».

Έκανε λόγο για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας».

«Θα προχωρήσουμε στο σπάσιμο συμφερόντων που μονοπωλούν επί χρόνια έργα και εργασίες στον αγροτικό χώρο», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πρόγραμμα  αγροτικής πολιτικής ως το 2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, αν αξιοποιηθεί σωστά. Σημείωσε, επίσης, πως σχεδιάζουμε να εκχωρήσουμε πόρους και αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, σε ποσοστό άνω του 30%, των πόρων του Προγράμματος, για την ανάπτυξή του και τόνισε:«Γνώση, κατάρτιση, καινοτομία και δικτύωση οι προτεραιότητες για να πετύχει ο σχεδιασμός. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα η πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες»

Σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης -ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης- καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς Δημήτρης Γελαλής και Χαράλαμπος Κασίμης.

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 18:13 05/08/2015

    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΤΑΤΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ »ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ»

    ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΓΙΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

    Ποιος ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος,
    που επέλεξε σχεδόν πραξικοπηματικά να επιβάλλει τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα; Πήρε εντολές και απο πού?
    Διαβάζουμε στο διαδίκτυο:
    Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κατσώνη , ο + Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα έργα επί 21ης Απριλίου, συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον
    μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

    ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ, Ο ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ??

    Αυτό είναι ..το προσόν του Αλέξη, που αρκεί για να σώσει την Ελλάδα των παιδιών μας?

  2. ΝΜ 14:23 05/08/2015

    Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας
    ======================================
    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.

    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!» διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής» δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια.
    Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011.
    Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο… Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

  3. NMan. 14:03 05/08/2015

    *Τελικά , ΛΑΕ ΜΟΥ, ΣΚΑΣΜΟΣ !!!

    Τι ακριβώς ζητάει σήμερα, αυτός ο ‘’πάνσοφος’’ λαός μας?

    ==================================
    Χρόνια ολόκληρα και σχεδόν αμέτρητα όλοι μας ζητούμε ευνομία και φοροδοτική ισότητα. Όλοι λέγαμε, να βρεθεί κάποιος να ψηφίσει τέτοιους νόμους που να πληρώνουν όλοι ΄’ όσα πρέπει’’ και ταυτόχρονα να μάθουμε που ‘’πήγαιναν’’ τα λεφτά μας. Να ξέρουμε δηλαδή πως, ποιοι και που ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα.
    *Να ξέρουμε δηλαδή απλά, που πάνε τα λεφτά μας, πόσα λεφτά έχει ο καθένας και πως τα απέκτησε. Πιστεύαμε και θέλαμε δηλαδή, ότι για να γίνουμε κράτος έπρεπε να αλλάξουμε ριζικά και να επιβληθεί η διαφάνεια παντού, ώστε οι παραβάτες να τιμωρούνται και ο λαός μας να ξέρει, τι έκαναν αυτοί που ψήφισε.
    *Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και των ‘’κηπουρών’’ του έκανε πράξη όλα σχεδόν, όσα επιζητούσαμε τόσα χρόνια .Όλα αυτά τα μέτρα ψηφίστηκαν, έγιναν νόμοι και άρχισαν να λειτουργούν υποδειγματικά. Πολλοί ξαφνιάστηκαν και περισσότεροι ‘’χάθηκαν’’ στην παγίδα της παραπληροφόρησης της αδιαφάνειας, της παρανομίας και της διακίνησης του ΜΑΥΡΟΥ βρόμικου χρήματος.
    *Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
    ήταν ο υπουργός που πάτησε τα κυκλώματα της διαφθοράς και θεσμοθέτησε ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
    Για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία ένας υπουργός Οικονομικών και μία κυβέρνηση , με ένα πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει να θέσει τις βάσεις για μία νέα Ελλάδα, αποφασίζει να σεβασθεί τον φτωχό, τον αδύναμο το ‘’γνωστό υποζύγιο’’ και να ρίξει φως στα λαμόγια που χρόνια φοροδιαφεύγουν.
    *Επί τέλους να πληρώσουν και αυτοί που ΕΧΟΥΝ!!!
    =============================
    * Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα…

    *Και ενώ τα πρώτα «πουλάκια» μπήκαν στο κλουβί, ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αφού οι φοροφυγάδες, οι λαθροθήρες της κοινωνικής μας γαλήνης, οι έμποροι της υγείας μας και κάθε ..καρυδιάς καρύδι, άρχισαν να φορούν..βραχιόλια και ταυτόχρονα να γεμίζουν τα άδεια ταμεία.
    *Όμως οι νταβατζήδες έχουν μάθει να μην πληρώνουν, και πάντοτε οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία, είναι ανοικτά και πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές τους , αφού στην ουσία αυτοί κυβερνούν. Κι όταν είδαν ότι έρχονται οι λίστες με τα μαύρα χρήματα άρχισαν να νιώθουν ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ σε αυτό τον τόπο και οι ίδιοι άρχισαν να χάνουν τα αιμοβόρα ..ένστικτα που τόσα χρόνια τους οδηγούσαν στη ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ!
    *Σήμερα οι επίορκοι , προσπαθούν να εμποδίσουν την διαφάνεια και τη Ελλάδα από το δρόμο της ευνομίας και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που με τόσο κόπο θυσίες όλοι μας περιμέναμε να γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!
    Έτσι άρχισε το γνωστό ‘’ροκάνισμα’’ της κυβέρνησης από τα γνωστά- άγνωστα τροκτικά όταν ΑΝΟΙΞΑΝ οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Οι νταβατζήδες ΤΑ ΜΜΕ , οι μιζαδόροι και κάθε μορφής διακινητές παράνομου χρήματος σήκωσαν την παντιέρα προστασίας της διαπλοκής τους, της αδιαφάνειας, του πελατειακού κράτους.
    *Τους έφταιγε, ο Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκούσης και ο Παπανδρέου και προσπαθούσαν να τους μειώσουν, να τους υπονομεύσουν και ει δυνατόν να τους κλείσουν και φυλακή, ώστε ΚΑΝΕΙΣ ! πια στο μέλλον να μη ξανατολμήσει να σκεφτεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα, που θα ελάφρυναν το βάρος των φτωχών των αδύναμων και των συνταξιούχων.
    *Και ο λαός μας τι έκανε?
    Έπεσε στην παγίδα για μία ακόμη φορά και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιλογή εκείνων που ΗΞΕΡΕ ! ότι ήταν οι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ. Ψήφισε αυτούς που χρόνια ολόκληρα του ‘’έπιναν’’ το αίμα.
    *Ψήφισε αυτούς τους μιζαδόρους αλήτες που του έκρυβαν την αλήθεια και του ΕΚΛΕΒΑΝ το βιός του. Ποιος λοιπόν μας φταίει σήμερα, αφού ΕΜΕΙΣ τους επιλέξαμε?
    *Στείλαμε τον ΕΝΤΙΜΟ υπουργό
    στο ειδικό δικαστήριο, γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και έβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΟ στο Λάτση και στο Βαρδινογιάννη?
    *Τι ακριβώς ζητάμε και γιατί σήμερα φωνάζουμε?
    *Εμείς δεν ψηφίσαμε Το Σαμαρά, το Βενιζέλο, τον Τσίπρα και τόσα ακόμη πολιτικά αποφόρια?
    *Τελικά , ΛΑΕ ΜΟΥ, ΣΚΑΣΜΟΣ !!!
    αφού με την ψήφο σου υποφέρουμε όλοι και ακόμη περισσότερο ΕΣΥ!
    *Τι ζητάς λοιπόν λαέ μου?
    δικές σου επιλογές είναι οι…κυβερνήτες σου !!!

  4. N Bράχος 13:57 05/08/2015

    Τέτοιες ψευτιές και τόσες προσβολές, πως τις ‘’αντέχουν’’ και οι ίδιοι ?

    Αξιοπρέπεια??
    ΤΩΡΑ από στιγμή σε στιγμή …έρχεται από τις 25.1.015 και μετά….
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»
    «Την επόμενη μέρα των εκλογών
    δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή, για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα.
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δυστυχώς όμως ‘’ξέχασε’’ ΑΜΕΣΩΣ την επομένη των εκλογών, αυτά που μας υποσχόταν την …προηγουμένη.
    Και αφού επί ΕΞΗ(6) μήνες όχι μόνο δεν επέλυσε ,’όχι μόνο δεν έσκισε μνημόνια και υποχρεώσεις σήμερα ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να μας ‘’φλομώσει’’ στην εκλογολογία για να ΚΡΥΨΕΙ τα δισεπίλυτα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για την ύπαρξή μας προβλήματα και χρεοκοπίες.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.