MEDIA

Τεράστιο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Πρώτο θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις όλων των γερμανικών εφημερίδων αποτελούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Ο Τσίπρας πριν την παραίτηση-εκλογές στην Ελλάδα γράφει η Die Welt. “Η επόμενη πράξη της ελληνικής κρίσης; Για να ανοίξει ο δρόμος σε νέες εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραιτηθεί ακόμη και απόψε». Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου έδειξε ότι η δημοτικότητά του φτάνει στο 60%. Πολλοί υπουργοί του εισηγήθηκαν όμως την προκήρυξη εκλογών πριν γίνουν αισθητά τα νέα μέτρα λιτότητας».

H Die Zeit αναφέρει ότι «Οι Έλληνες θα εκλέξουν νέο κοινοβούλιο στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε πρόωρες εκλογές για να εξασφαλίσει μια νέα, ισχυρή εντολή, πριν γίνουν αισθητές οι επιπτώσεις από το τρίτο πρόγραμμα λιτότητας»

Η Frankfurter Allgemeine zeitung γράφει: «Ο Τσίπρας θέλει να παραιτηθεί-εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου» .Σύμφωνα με την FAZ «ο Τσίπρας θέλει προφανώς να εδραιώσει την εξουσία του στη βάση, λίγο μετά το Ναι δωρητών στο νέο πακέτο ενίσχυσης».

Η Sueddeutsche zeitung αναφέρει ότι «μετά την παραίτησηΤσίπρα ,υπηρεσιακής πρωθυπουργός θα είναι η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η κ.Θάνου θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι μόνο σημαντικό μόνο για το εσωτερικό της χώρας , αλλά και για τη συνεργασία με τους διεθνείς δανειστές» εκτιμά η εφημερίδα του Μονάχου.

«Ο Τσίπρας πριν την παραίτηση –εκλογές στην Ελλάδα» γράφει το Der Spiegel.

«Με τις εκλογές ο Τσίπρας θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει ι το ζήτημα της εξουσίας στο ίδιο του το κόμμα του,τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στις ψηφοφορίες για τις διασώσεις και το σχέδιο λιτότητας» εκτιμά το γερμανικό περιοδικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.