ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Τι θα ισχύσει για

Τι αλλάζει σε συντάξεις, εργασιακό, Δημόσιο

Σαρωτικό το νέο Μνημόνιο, αγγίζει κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής του τόπου.

Ανατροπές έρχονται και για το ασφαλιστικό καθώς προωθείται η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, η εφαρμογή των νόμων για βασική σύνταξη στα 360 €, ποσό που θα αυξάνεται με την αναλογική, ενώ από "κόσκινο" θα περάσουν και τα προνοιακά επιδόματα. Αυτά θα γίνουν άμεσα, γιατί από Οκτώβριο θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, καθώς προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις παροχές.

Προβλέψεις υπάρχουν και για το Δημόσιο με "ψαλίδι" σε επιδόματα, οδοιπορικά και άλλες μη μισθολογικές δαπάνες από 1ης Ιανουαρίου 2016, ενώ καταρτίζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης. Ανατροπές θα υπάρξουν και στο ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου. Στο πεδίο των εργασιακών η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων θα επιστρέψει στους 3 μήνες από τους 6 που ισχύει σήμερα: Εδώ η ... "καλή" είδηση είναι ότι επανέρχεται σε ισχύ ο Θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων.

Η πληθώρα μέτρων που θα εξειδικευτεί μέσα και από εφαρμοστικούς νόμους περιλαμβάνει και τον περιορισμό των Φόρων υπέρ Τρίτων, ενώ στα φάρμακα επανέρχεται η συνταγογράφηση και μειώνονται οι τιμές των γεννοσήμων, ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη που προβλέπει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

Στο πακέτο μέτρων άμεσης εφαρμογής περιλαμβάνεται -μεταξύ άλλων- και το άνοιγμα επαγγελμάτων, όπως οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι, όπως και η κατάρτιση νόμου για αναδιάρθρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Από φθινόπωρο, νέες παρεμβάσεις θα γίνουν και στα πεδία του χονδρικού εμπορίου, των κατασκευών της μεταποίησης, κ.ά., αλλά επανέρχεται η αργία της Κυριακής στα καταστήματα. Στις "καλές" ειδήσεις ότι μέσα στον Σεπτέμβριο ενδέχεται να δοθούν χρήματα στην Αθήνα για να αρχίσει να εξοφλεί σταδιακά χρέη σχεδόν 7 δισ. ευρώ προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, αφού προηγηθεί όμως ξεκαθάρισμα για το ποια είναι πραγματικά και ποια εικονικά.Ακόμη αποτράπηκε η εκχώρησή των κόκκινων δανείων σε distress funds, ενώ Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η «μικρή ΔΕΗ», παραμένουν -επί του παρόντος- υπό δημόσιο έλεγχο.Ακόμη το νέο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας συγκροτείται με τέτοιον τρόπο ώστε τα έσοδα και τα κέρδη από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, να επιστρέφουν κατά ποσοστό 50% στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη.Αυτό δεν συνέβαινε με το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω του οποίου, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πήγαινε κατά 100% στην αποπληρωμή του χρέους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.