ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οφείλουμε να βρούμε λύσεις»

Στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και επισήμως η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

  Παρέλαβε πριν από λίγο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.  

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους, αλλά αυτή τη στιγμή και οι βουλευτές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να εκφρασθούν δημοσίως. «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, δεν είναι αποστασία -όπως είπαν πολλοί- οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Χαρακτήρισε δε «πρωτόγνωρο και πολυσύνθετο» το πολιτικό σκηνικό, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως στόχος του είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Σε αυτήν τη λογική, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου με την οποία θα συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας στο τραπέζι το όνομα του κ. Δραγασάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε πως η κυβέρνηση από χθες είναι υπηρεσιακή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην προβεί σε ενέργειες που αντιβαίνουν αυτής της κατάστασης, ενώ εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού για την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ο κ. Μεϊμαράκης τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά, ενώ ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον κ. Τσίπρα στο γραφείο του για να εξετάσουν όλες τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης.

«Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα»

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως δεν πρόκειται για μία τυπική συνάντηση, επισημαίνοντας πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα μέσα. «Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι θα ζητήσει άμεσα συνάντηση από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει εμπιστοσύνη σε όποια μορφή κυβέρνησης.

«Θα εξετάσουμε κατά πόσο υπάρχει ανοχή ή εμπιστοσύνη για συγκρότηση κυβέρνησης με πρωθυπουργό άλλο στέλεχος από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα για τη χώρα την παρουσία του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.