MEDIA

Telegraph

Το απίθανο φαγοπότι των golden boys της ΕΕ-Πάνω από 120 εκατ. ευρώ για τις «αποστολές» τους

Προκλητική χλιδή για τους αξιωματούχους της ΕΕ, που χρεώνουν ετησίως τις πιστωτικές τους κάρτες με ποσό μεγαλύτερο των 120 εκατ.ευρώ (!) για φαγητό και διαμονή σε ξενοδοχεία σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας  Telegraph.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα, περίπου 13.000 αξιωματούχοι της ΕΕ και άλλων σχετιζόμενων υπηρεσιών έχουν εκδώσει ειδικές πιστωτικές κάρτες για να πληρώνουν τη διαμονή και την ψυχαγωγία τους στο πλαίσιο των επαγγελματικών ταξιδιών αλλά και για προσωπικές δαπάνες.

Τα στοιχεία προέρχονται από ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας των Θεσμών να συνάψουν νέα εξαετή σύμβαση με εταιρεία πιστωτικών καρτών.  Προκύπτει ότι κάθε στέλεχος της ΕΕ που βρίσκεται «σε αποστολή» εκτός έδρας δικαιούται ημερήσιο επίδομα 100 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκονται, για διατροφή και «έκτακτες δαπάνες», χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία. Μπορούν επίσης να ζητήσουν «επίδομα ψυχαγωγίας».

Το συνολικό ποσό των 103,4 εκατ. ευρώ χρεώθηκε στις κάρτες το 2013. Δεν περιλάμβανε το κόστος εισιτηρίων τρένων και αεροπλάνων και αντιστοιχούσε σε περίπου 4.600 ευρώ ανά κάτοχο.

Για αξιωματούχους που έχουν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, εκδόθηκαν 143 κάρτες για συνολικές δαπάνες 25.400 ευρώ. Συνολικά 362 με έδρα τη Γερμανία δαπάνησαν περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ 79 αξιωματούχοι με έδρα τη Γαλλία ξόδεψαν περί τα 198 χιλ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.