ΚΟΣΜΟΣ

Η Δαμασκός κατηγορεί τη Δύση για κατασκευασμένες πληροφορίες

Διαψεύδει η Συρία την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός της

H συριακή κυβέρνηση διέψευσε την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων ή το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο συριακό έδαφος, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ουάσιγκτον σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή της Μόσχας στην χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

«Δεν υπάρχει τίποτα το αληθινό σε όσα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες. Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις, δεν υπάρχει καμία ρωσική δραστηριότητα ούτε χερσαία ούτε ναυτική ούτε αεροπορική» επισήμανε χθες το βράδυ ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζούμπι στο δίκτυο Al Manar, το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μιας οργάνωσης-συμμάχου της συριακής κυβέρνησης.

«Πρόκειται για μια ιδέα που κατασκεύασαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης και των αραβικών χωρών προκειμένου να δώσουν την εντύπωση (…) ότι το συριακό Κράτος έχει τόσο αποδυναμωθεί που έφθασε στο σημείο να ζητήσει την άμεση βοήθεια από φιλικές (χώρες)» προσέθεσε αναφερόμενος στη Ρωσία, τη σημαντικότερη σύμμαχο της Δαμασκού από την έναρξη της αντικυβερνητικής εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε τηλεφωνήσει στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ προκειμένου να του εκφράσει την «ανησυχία των ΗΠΑ» σχετικά με μια ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας στη Συρία που θα μπορούσε «να προκαλέσει την κλιμάκωση της σύρραξης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.