LIFESTYLE

Πουλάει μόνο ένα, κάθε εβδομάδα

Εδώ, δεν θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε βιβλίο

Υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο στον πλανήτη όπου δεν σπαζοκεφαλιάζουμε για να διαλέξουμε βιβλίο. Πουλάει μόνον ένα. Κάθε βδομάδα, διαφορετικό. Αλλά, ένα μόνον.  

Στη συνοικία Ginza στο Τόκιο, στο Morioka Shoten Ginza (δηλαδή, στο Βιβλιοπωλείο Μοριόκα στην Γκίντζα) ο λάτρης του βιβλίου, επί έξι μέρες τη βδομάδα, θα συναντηθεί με έναν τίτλο (http://ebookfriendly.com/tokyo-bookshop-one-book-week-pictures/). Τα βραδάκια, και με τον συγγραφέα αυτού του τίτλου, σε events που διοργανώνονται για γνωριμία και συζήτηση με τον δημιουργό.

Τη σύλληψη «ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο» είχε ο Yoshiyuki Morioka (Γιοσιγιουκι Μοριοκα), ιδιοκτήτης σήμερα της Morioka Shoten Ltd. Για δέκα χρόνια, ο Γιοσιγιουκι λειτουργούσε ένα ελαφρά πιο συμβατικό βιβλιοπωλείο (http://naho.com/?exhibition=morioka-shoten-tokyo), στο οποίο διοργάνωνε εκθέσεις και συναντήσεις με συγγραφείς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Γιοσιγιουκι παρακολούθησε ένα workshop, που οργάνωσε η Takram Design Engineering. Μία συγκεκριμένη συνάντηση των συμμετεχόντων, υπό τη διεύθυνση του Masamichi Toyama (Μασαμίτσι Τογιάμα), εστίαζε στη νέα επιχειρηματικότητα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να γεννήσουν και να παρουσιάσουν ιδέες, των οποίων η παρουσίαση δεν θα ξεπερνούσε τη μία σελίδα. Ο Γιοσιγιουκι παρουσίασε την ιδέα «Αναγέννηση του άτομο/βιβλιοπώλης – ένα βιβλιοπωλείο με ένα μόνον βιβλίο». Η ιδέα μπήκε στην καρδιά του Μασαμίτσι Τογιάμα και κέρδισε την επιδοκιμασία των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Η ιδέα ενός βιβλιοπωλείου, όπου εκτίθεται ένα μόνον βιβλίο αναδεικνύει μια παλιά αλήθεια: Κάθε βιβλίο αξίζει να διαβαστεί, γράφει ο Piotr Kowalczyk στο EBOOK FRIENDLY.

Το βιβλιοπωλείο του ενός βιβλίου άνοιξε τον περασμένο Μάιο, στην Ginza, μια δημοφιλή περιοχή με καταστήματα στο Τόκιο, και βρίσκεται στο ισόγειο του Suzuki Building, ενός κτιρίου που συγκαταλέγεται στα ιστορικά αρχιτεκτονήματα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.